Antena 3 CNN Externe Poliţişti americani, filmaţi în timp ce băteau un suspect inconştient (VIDEO)

Poliţişti americani, filmaţi în timp ce băteau un suspect inconştient (VIDEO)

Poliţişti americani, filmaţi în timp ce băteau un suspect inconştient (VIDEO)
21 Mai 2009   •   19:50

America este din nou şocată după ce un alt caz de brutalitate al poliţiei a fost făcut public. Imaginile îi arată pe câţiva poliţişti din Alabama care-l bat pe un bărbat rămas inconştient în urma unui accident de maşină, produs în timp ce fugea chiar de forţele de ordine.

O urmărire periculoasă pe o autostradă din Alabama, în luna ianuarie. Nimic ieşit din comun. Până când un poliţist, care vrea să arunce un lanţ cu cuie în faţa maşinii suspectului, e la un pas să fie izbit în plin.

După alte câteva minute de goană, maşina urmăritului ajunge în şanţ. În urma impactului, bărbatul e proiectat prin parbriz pe caldarâm. Urmează 11 secunde greu de urmărit.



Înregistrarea l-a şocat pe şeful poliţiei. El a făcut public şi faptul că poliţiştii au încercat să ascundă înregistrarea.

"Aseară am semnat cinci concedieri pentru cei cinci poliţişti implicaţi în acest incident ruşinos. Toţi au fost daţi afară", a declarat şeful poliţiştilor.

Chiar şi suspectul, devenit victimă a brutalităţii ofiţerilor americani, a aflat tot acum că fusese bătut. Imaginile au ieşit la iveală după ce procurorul care investiga cazul fugarului a cerut filmul original deoarece copia primită nu putea fi vizionată, din motive tehnice.

Observator

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close