Poliţiştii britanici, atacaţi în timp ce îi ofereau primul-ajutor bărbatului decedat la protestele G20

02 Apr 2009   •   13:08
Poliţiştii britanici, atacaţi în timp ce îi ofereau primul-ajutor bărbatului decedat la protestele G20 protestatar
Agenţii de poliţie britanici care îi acordau primul ajutor bărbatului decedat în timpul protestelor G20 au fost atacaţi de protestatari, anunţă The Times.

"O persoană a mers la un agent de poliţie şi i-a spus că un bărbat căzuse în apropiere. Agentul de poliţie a trimis doi poliţişti care aveau pregătire medicală şi au găsit un bărbat care nu mai respira. Poliţiştii au încercat să îl mute pentru a-l resuscita, dar au fost atacaţi cu sticle", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Metropolitane.

O persoană care participa la un protest față de summit-ului G20de la Londra a decedat, miercuri seară. Victima a fost găsită în apropierea Băncii Angliei.

Potrivit unuia dintre participanţii la protest, bărbatul care a murit avea aproximativ 30 de ani şi a murit din cauze naturale.

Miercuri, cu numai o zi înainte de summit-ul G20, aproape 4.000 de persoane au protestat în Londra. Protestatarii au spart geamurile băncii RBS, iar autorităţile britanice au arestat 19 persoane.

Protestele au fost organizate de un grup numit "G-20 Meltdown".Mii de membri ai acestui grup s-au adunat în faţa ambasadei Statelor Unite şi în Trafalgar Square.

Antena3.ro

Parteneri
x close