Antena 3 CNN Externe O jurnalistă s-a dat drept o tânără interesată de Statul Islamic. A ajuns să fie soția unui terorist de marcă, iar apoi a fost condamnată la moarte

O jurnalistă s-a dat drept o tânără interesată de Statul Islamic. A ajuns să fie soția unui terorist de marcă, iar apoi a fost condamnată la moarte

O jurnalistă s-a dat drept o tânără interesată de Statul Islamic. A ajuns să fie soția unui terorist de marcă, iar apoi a fost condamnată la moarte
28 Mar 2016   •   11:38

Anna Erelle este o jurnalistă cunoscută în primul rând pentru cartea sa, ”În pielea unui jihadist”.


Erelle a povestit experiențele sale, după ce s-a dat drept o tânără convertită la Islam și a fost abordată de jihadiști, pentru a merge în Siria.


Jurnalista a inventat-o pe Melanie, o tânără din Franța, recent convertită la Islam, care s-a arătat interesată de activitatea Statului Islamic.


Interesul a venit imediat și din partea jihadiștilor, care au abordat-o prin intermediul lui Abu Bilel, o figură destul de importantă în rândul teroriștilor care luptă în Siria. Bilel, francez la origine, luptă pe diverse fronturi de ani de zile. Și Bilel a vrut să o cunoască.


Cei doi au vorbit pe Facebook, apoi pe Skype, iar Bilel i-a cerut fetei să-i fie prieten. După câteva astfel de conversații, în care Melanie lăsase de înțeles că ar fi interesată să ajungă în Siria, Bilel a cerut-o în căsătorie. Melanie nu a răspuns.


După puțin timp, Bilel i-a spus lui Melanie că a vorbit cu cadiul din Raqqa și cei doi erau oficial soț și soție. Jihadiștii redactaseră toate documentele de care ar fi fost nevoie.


Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mai puțin de o lună. Apoi, au venit planurile pentru voiajul în Siria. Melanie/Anna avea de gând să meargă până în Turcia, alături de un fotoreporter, să facă o mulțime de poze, iar apoi să se întoarcă acasă și să își scrie povestea.


Detaliile mutării în Siria erau puține și simple. Bilel a instruit-o să zboare până la Amsterdam, iar de acolo către Turcia, unde urma să fie preluată de un om de încredere al Statului Islamic. 


Melanie a părăsit Franța, cu destinația Amsterdam. Odată ajunsă acolo a luat legătura cu Bilel, care însă schimbase puțin planul. Melanie nu a fost tocmai încântată de idee, iar atunci atitudinea jihadistului s-a schimbat complet. Dacă la început îi promisese marea cu sarea, acum Melanie era doar o nouă proprietate a sa.


”Taci din gură. Eu dau ordine aici. Știi cine sunt eu? Comand o sută de luptători ai lui Allah. Și nici nu ți-am spus un sfert din adevăr” s-a dezlănțuit Bilel. Iar Melanie a hotărât să pună capăt jocului. S-a întors în Franța și i-a trimis un mesaj jihadisului, spunând că s-a simțit urmărită și a preferat să nu riște.


Anna Erelle a publicat povestea sub un pseudonim, și-a schimbat domiciliul și numărul de telefon. La scurt timp, pe internet a apărut un filmuleț în care Bilel pronunța o fatwa împotriva sa (o lege islamică). Bilel o condamna oficial la moarte și îi invita pe toți musulmanii devotați să o vâneze și să o ucidă. ”Încet și dureros” erau instrucțiunile. Ordinele erau clare: Anna trebuia să fie violată, bătută cu pietre și ucisă. 

×
Subiecte în articol: statul islamic terorist jurnalist
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close