Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina. Premierul britanic Boris Johnson se teme că Rusia ar putea folosi arme chimice

Război în Ucraina. Premierul britanic Boris Johnson se teme că Rusia ar putea folosi arme chimice

Premierul britanic Boris Johnson este îngrijorat cu privire la ipoteza potrivit căreia regimul ''barbar'' de la Moscova ar putea recurge la arme chimice în Ucraina, relatează AFP.

Război în Ucraina. Premierul britanic Boris Johnson se teme că Rusia ar putea folosi arme chimice
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    10 Mar 2022   •   22:44

''Lucrurile pe care le auziţi despre armele chimice fac parte direct din strategia lor'', a declarat joi premierul britanic într-un interviu pentru Sky News.

''Ei (ruşii) încep prin a spune că există arme chimice care au fost stocate de adversarii lor sau de americani. Şi atunci când ei înşişi desfăşoară arme chimice, aşa cum mă tem că o fac, au un fel de maskirovka'' - un termen rusesc pentru a desemna arta de a înşela inamicul - "o poveste falsă pregătită", a declarat Boris Johnson.

''Am văzut-o în Siria, am văzut-o... chiar şi în Marea Britanie'', a mai spus el, referindu-se la cazurile de otrăvire de pe teritoriul britanic. ''Este un guvern cinic, barbar'', a adăugat premierul britanic.

Acuzația privind armele biologice din Ucraina ar pregăti terenul pentru utilizarea armelor chimice în această țară

O nouă teorie conspiraționistă a fost intens promovată în aceste zile de presa rusă și chineză. Conform acestor relatări, SUA ar opera laboratoare de arme biologice în Ucraina.

Publicații precum Sputnik dar și agenția de stat TASS au publicat astfel de materiale, care au fost ulterior invocate în declarațiile oficialilor ruși.

”În aceste zile, a fost confirmată suspiciunea pe care ne-am exprimat-o în mod repetat (...) în legătură cu activitățile Statelor Unite, de dezvoltare a unor materiale biologice de uz militar în Ucraina", a spus Maria Zaharova, purtător de cuvânt al ministerului rus de externe.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Rusia Război Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close