Antena 3 CNN Externe Presa moldoveană. Scandalul sexual de la Chişinău, lucrarea Securităţii moldovene

Presa moldoveană. Scandalul sexual de la Chişinău, lucrarea Securităţii moldovene

Presa moldoveană. Scandalul sexual de la Chişinău, lucrarea Securităţii moldovene
Sursa foto: Scandal sexual
18 Iul 2009   •   10:52

Specialişti citaţi de un ziar din Republica Moldova cred că scandalul în care a fost implicat fostul consul al României la Chişinău, Ion Nuică, a fost o comandă a regimului Voronin, pusă la cale cu ajutorul agenţilor de la Serviciul de Informaţii şi Securitate. "Jurnal de Chişinău" argumentează această teorie, într-un articol intitulat "Mata Hari din Basarabia".

Specialiştii citaţi de publicaţia din Chişinău susţin că autorităţile moldovene au recurs la asemenea acţiuni în scop politic, pentru a se putea folosi de ele în campania electorală. Ei spun că aceste imagini vor fi valorificate la maxim, pentru a prejudicia imaginea României, a-i întoarce pe alegători împotriva acesteia şi a mişcării de eliberare naţională din Basarabia.

Jurnalul de Chişinău anunţă că a reuşit să afle cine este tânăra cu care consulul român întreţinea relaţii sexuale în filmul postat pe Internet, însă deocamdată preferă să nu-i dezvăluie numele. Ea are 23 de ani, este originară dintr-un raion din sudul Republicii Moldova şi provine dintr-o familie înstărită. Femeia pare să aibă un trecut tumultuos. Potrivit articolului, tânăra ar fi dansat în cluburile de noapte din Chişinău, iar de la fostul loc de muncă ar fi fost concediată din cauza comportamentului libertin.

Publicaţia din Moldova face o paralelă între tânăra respectivă şi spioana Mata Hari, aflată în serviciul Germaniei în timpul primului razboi mondial, care a fost condamnată şi executată de un pluton de execuţie francez.

Noul scandal intervine în condiţiile în care România nu are ambasador în capitala moldoveană, după ce autorităţile de aici au refuzat să-şi dea acceptul pentru persoana propusă de autorităţile de la Bucureşti. Fostul ambasador român la Chişinau, Filip Teodorescu, a fost expulzat în aprilie, împreună cu un alt diplomat român, după ce puterea din Republica Moldova a acuzat România de implicare în violenţele postelectorale din 7 aprilie.

VIneri, "Nezavisimaia Moldova" publica un articol în care fostul consul Nuică este acuzat că ar fi fost un angajat al Securităţii române, care ar fi finanţat opoziţia liberal-democrată din Republica Moldova.



Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close