Antena 3 CNN Externe Preşedintele ucrainean nu confirmă informaţiile privind o posibilă invazie săptămâna viitoare

Preşedintele ucrainean nu confirmă informaţiile privind o posibilă invazie săptămâna viitoare

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a fost întrebat dacă se pregăteşte pentru o invazie rusă în săptămâna următoare.

Preşedintele ucrainean nu confirmă informaţiile privind o posibilă invazie săptămâna viitoare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Feb 2022   •   16:10

În cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că "din păcate" există o mulţime de "informaţii diferite" în massmedia.

Întrebat dacă nu este de acord cu evaluarea americană a situaţiei, el a răspuns: „Nu suntem de acord sau în dezacord cu nicio informaţie. Trebuie să fim pregătiţi în fiecare zi, nu a început ieri, a început în 2014", spune el. Acesta a spus că "poate fi în orice zi", dar nu poate da un răspuns "simplu", potrivit SkyNews.

Statele Unite consideră că Rusia ar putea întreprinde acţiuni militare ofensive sau ar putea încerca să declanşeze un conflict în interiorul Ucrainei la începutul săptămânii viitoare, a declarat, vineri, consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan.

Antony Blinken, secretarul de stat, a declarat vineri reporterilor, în cadrul unei conferinţe de presă la Melbourne, că "invazia ar putea începe în orice moment. Şi, ca să fie clar, asta include şi în timpul Jocurilor Olimpice", care sunt programate să se încheie pe 20 februarie.

Blinken a adăugat că oficialii americani "continuă să vadă semne foarte îngrijorătoare de escaladare a Rusiei, inclusiv noi forţe care sosesc la graniţa ucraineană".

Joe Biden a susţinut vineri un apel video cu mai mulţi lideri NATO pentru a discuta despre escaladarea Kremlinului la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri la invitaţia preşedintelui SUA la consultări în format restrâns cu o serie de lideri aliaţi şi ai instituţiilor Uniunii Europene pe tema „evoluţiilor îngrijorătoare” generate de desfăşurarea masivă de forţe şi echipamente ruse în proximitatea Ucrainei, informează Mediafax.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close