Antena 3 CNN Externe Preşedintele afgan, recunoscător SUA pentru ?micul ajutor? acordat

Preşedintele afgan, recunoscător SUA pentru ?micul ajutor? acordat

Preşedintele afgan, recunoscător SUA pentru ?micul ajutor? acordat
Sursa foto: hamid karzai
13 Ian 2010   •   18:09

Preşedintele afgan Hamid Karzai l-a contrazis pe liderul american Barack Obama care vorbea despre Afganistan că ar fi avut "un cec în alb " din partea SUA, dar declara că este totuşi recunoscător pentru "micul ajutor" primit de ţara sa.


Karzai şi-a apărat mandatul de opt ani la conducere, iar întrebat de ABC despre modul cum s-a simţit când Obama i-a criticat guvernul şi a spus americanilor că nu va mai primi "un cec în alb", acesta a replicat:


"De fapt nu am avut niciodată cecuri în alb. Nici măcar unul," arăta liderul afgan, care s-a plâns că doar 20 procente din donaţiile pentru dezvoltare trec prin guvern, restul fiind cheltuiţi direct de donatori.

"Astfel că nu am avut un cec în alb. Dar suntem recunoscători chiar şi pentru puţinii bani care vin în Afganistan, chiar şi pentru micul ajutor care vine în Afganistan."
El a adăugat: "Nu avem nici un drept asupra poporului american să plătească sau să ne ajute. Este ţara noastră. Trebuie să o protejăm şi să ne întreţinem. Astfel că ajutorul din America este binevenit."
De la invazia americană din Afganistan în 2001, SUA a cheltuit 171 miliarde de dolari pentru a-i ţine pe talibani la distanţă şi alte miliarde pentru dezvoltare.
Pe de altă parte, Karzai a respins şi acuzaţiile de corupţie şi ceea ce generalul NATO din acest stat Stanley McChrystal numea "criză de încredere" în capacitatea lui Hamid de a îndeplini obligaţiile, ceea ce ar fi subminat eficienţa guvernului său.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hamid Karzai razboiul din Afganistan
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close