Antena 3 CNN Externe Preţul petrolului, în continuă ascensiune. Rusia avertizează că barilul de petrol poate sări de 300 de dolari

Preţul petrolului, în continuă ascensiune. Rusia avertizează că barilul de petrol poate sări de 300 de dolari

Preţurile la petrol ar putea trece de 300 de dolari barilul în cazul în care SUA şi UE interzic importurile de petrol din Rusia, a afirmat luni vicepremierul rus şi ministrul energiei Aleksandr Novak.

Preţul petrolului, în continuă ascensiune. Rusia avertizează că barilul de petrol poate sări de 300 de dolari
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    07 Mar 2022   •   22:20

"Este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecinţe catastrofale pentru piaţa globală", a spus Novak.

"Creşterea preţurilor riscă să fie imprevizibilă. Ar putea ajunge la 300 de dolari per baril, dacă nu mai mult", a adăugat oficialul rus.

Americanii sunt siguri că Ucraina va câștiga războiul cu Rusia. Care este motivul

În contextul agravării războiului din Ucraina, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că Washingtonul şi aliaţii europeni discută un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, în ideea de a înăspri sancţiunile economice impuse Moscovei. 

Război în Ucraina | A treia rundă de negocieri s-a încheiat fără rezultate semnificative

Război în Ucraina, ziua 12. A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina s-a încheiat, după aproape trei ore, fără rezultate ”semnificative”.

Au fost semnalate "mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate "semnificative" în cazul unui armistiţiu.

"Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit", a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Podoliak.

×
Subiecte în articol: baril petrol Rusia
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close