Antena 3 CNN Externe Primarul din Mariupol: "Peste 40.000 de localnici au fost deportați cu forța în Rusia"

Primarul din Mariupol: "Peste 40.000 de localnici au fost deportați cu forța în Rusia"

Un oficial ucrainean susține că 40.000 de persoane au fost deportate cu forța din orașul asediat Mariupol în regiunile rusești.

Primarul din Mariupol: "Peste 40.000 de localnici au fost deportați cu forța în Rusia"
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press
de Mia Lungu    |    18 Apr 2022   •   22:30

Primarul orașului ucrainean asediat Mariupol a declarat astăzi că aproximativ 40.000 de civili au fost mutați cu forța în Rusia sau în regiunile din Ucraina controlate de Rusia, potrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

"Din păcate, trebuie să declar că începând de astăzi locuitorii sunt deportați cu forța. Am verificat prin intermediul registrului municipal, au deportat deja peste 40.000 de persoane" locuitorii, a declarat Vadym Boichenko la televiziunea ucraineană. 

Jurnaliștii nu au putut verifica informația din surse independente. Rusia susține în continuare că nu vizează civili în Ucraina.

Mariupolul nu se predă. Radu Tudor: "Cel mai dramatic moment al acestui război" | "România ar trebui să suplimenteze sprijinul militar pentru Ucraina"

Analistul militar Radu Tudor laudă rezistenţa eroică din Mariupol şi susţine că România ar trebui să suplimenteze sprijinul militar acordat Ucrainei, pentru a preveni căderea Odesei şi posibilă joncţiune terestră cu Transnistria.

Soldaţii ucraineni nu vor să predea oraşul Mariupol, chiar dacă ruşii ar fi vrut să le cruţe viaţa. Analistul militar Radu Tudor a explicat importanţa strategică a acestui oraş-port, pe care Federaţia Rusă a încercat încă din 2015 să îl invadeze într-o formă sau alta. 

"Ceea ce vedem acum este o răzbunare personală a lui Vladimir Putin pentru faptul că atunci când a anexat ilegal peninsula Crimeea şi a invadat Donbasul în 2015, Mariupolul a refuzat să facă parte din acest plan de acceptare a invaziei, pentru a accepta o conexiune terestră între Donbasul ocupat şi pensinsula Crimeea. 

E o rezistenţă absolut eroică, demnă de poveştile incredibile din Al Doilea Război Mondial. Şi vom asista, cel mai probabil, la cel mai dramatic moment al acestui război.", a declarat analistul într-o intervenţie în direct la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Mariupol primar deportați Rusia
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close