Antena 3 CNN Externe Primele cazuri de gripă porcină, confirmate în Turcia

Primele cazuri de gripă porcină, confirmate în Turcia

Primele cazuri de gripă porcină, confirmate în Turcia
Sursa foto: Gripa porcina
16 Mai 2009   •   17:00

Primele cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine AH1N1 au fost confirmate în Turcia şi India. În Japonia, Belgia şi Canada autorităţile au anunţat că au apărut noi cazuri. În Statele Unite, câteva şcoli au fost închise după ce mai mulţi studenţi au început să aibă simptomele gripei porcine. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat aproape 2.000 de cazuri noi de gripă în ultimele două zile.

Autorităţile din Turcia au confirmat primul caz de gripă porcină din această ţară. Este vorba despre un american care venea din Statele Unite şi se îndrepta către Irak. Şi Ministerul Sănătăţii indian a anunţat apariţia unui prim caz de infectare cu virusul AH1N1. Noi cazuri au apărut şi în Japonia, Belgia, Canada.

În Statele Unite, situaţia continuă să se agraveze. Câteva şcoli au fost închise după ce mai mulţi studenţi au început să prezinte simptomele bolii. ?În această dimineaţă, am auzit de la departamentul de stat pentru sănătate că avem două cazuri de gripă porcină. Am primit apoi un nou bilanţ. Au primit mai multe rezultate şi se pare că avem 12 cazuri?, spune purtătorul de cuvânt al uneia dintre şcoli, Norm Uhl.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că se aşteaptă la apariţia unor noi focare autonome de gripă porcină separate de pe continentul american. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci organizaţia va ridica la şase nivelul de alertă pandemică.



Antena 3

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close