Antena 3 CNN Externe Primul hotel fără stele din lume oferă cazare la doar 30 de lei pe noapte (FOTO)

Primul hotel fără stele din lume oferă cazare la doar 30 de lei pe noapte (FOTO)

Primul hotel fără stele din lume oferă cazare la doar 30 de lei pe noapte (FOTO)
21 Iul 2009   •   16:39

Criza economică din Europa a determinat primul hotel ?fără stele? din lume să îşi reducă tariful până la 7 euro pe noapte (aproximativ 30 de lei). Preţul modic vă aduce o cameră fără ferestre sau televizor, fără încălzire centrală, cu puţină apă caldă şi cu o oră de trezire la 7 dimineaţa.

Oaspeţii este posibil să fie nevoiţi să împartă camera lor cu până la şase tirişti, negustori sau imigranţi aflaţi în trecere, iar dimineaţa trebuie să stea la coadă pentru singurul duş al hotelului.

În ciuda acestor ?condiţii minime?, hotelul numit ?Null Stern? (fără stea, în limba germană) se află bine poziţionat, în oraşul elveţian Sevelen, nu departe de centrul financiar al oraşului Zurich. Conceput de nişte artişti, hotelul a fost deschis pentru public la începutul acestei veri ca fiind ultima fiţă în materie de anti-lux.




Patrick Riklin, care deţine hotelul în coproprietate cu fratele său, a declarat că a dorit ca oaspeţii să poată locui după principiul ?mai puţin este mai mult?. ?Este antiteza luxului şi megalomaniei din zilele noastre?, a declarat Riklin pentru The Daily Telegraph.

O bună parte a hotelului este construită în pământ, acest lucru însemnând că poate fi răcoare chiar şi în mijlocul verii, iar pentru iarnă hotelul pune la dispoziţie sticle cu apă fierbinte ca să le ţină de cald oaspeţilor.



Partea bună este că hotelul, deşi nu oferă condiţiile cu care poate v-aţi obişnuit în alte locaţii, are o calitate unică: este construit într-un buncăr nuclear scos din folosinţă ? o relicvă a Războiului Rece ? astfel că oaspeţii se pot simţi în siguranţă chiar şi în cazul unei explozii atomice, mai scrie The Daily Telegraph.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close