x close

Prințesa Beatrice de Bourbon a botezat fiica unei cerșetoare din România

07 Mar 2017   •   17:14
Prințesa Beatrice de Bourbon a botezat fiica unei cerșetoare din România Foto: corrieredelmezzogiorno.it

Povestea unei fetițe, fiica unei cerșetoare române, face furori în presa italiană. Și asta, pentru că micuța, născută în Napoli, i-a atras atenția prințesei Beatrice de Bourbon a celor Două Sicilii, care a ajutat-o pe mama ei să o aducă pe aceasta pe lume. Mai mult, prințesa a botezat-o luni pe micuță și a promis că va avea grijă de ea în următorii trei ani, alături de Marchiza Federica de Gregorio Cattaneo, delegat pentru Napoli și Campania,  și de Selvaggia Sanseverino di Marcellinara, informează Il Mattino și Corriere Della Sera.

Tatăl micuței este cerșetor,  iar mama ei o femeie fără adăpost, venită din România. În urmă cu câteva luni, mama însărcinată s-a prezentat la un cabinet medical situat în sediul Ordinului Costantiniano, cerând ajutor și fiind în căutarea unui pat în care poate să stea până își va aduce fetița pe lume. Spre norocul ei, la sediul instituției se afla Prințesa Beatrice de Bourbon a celor Două Sicilii care s-a oferit să o ajute pe româncă. Ea a aranjat ca aceasta să nască la spitalul Loreto Mare, iar apoi le-a transferat pe cele două, mamă și fiica, la “Casa Tonia”, un centru de reabilitare situat în Napoli.

Alteța Sa se pare însă că s-a atașat de micuță, fapt pentru care casa regală a anunțat luni că prințesa va merge la Casa Tonia pentru a o boteza pe micuță, scrie Libertatea.

“Luni, 6 martie dimineața, ASR Prințesa Beatrice de Bourbon a celor Două Sicilii, Mare prefect, însoțit de marchiza Federica Grigorie Cattaneo, delegat pentru Napoli si Campania, va vizita “Casa Tonia”. Alteța Sa va boteza și va deveni nașa unei fetițe de 50 de zile, găzduită la casa familiei cu mama sa. Copilul va fi botezat cu numele lui Aurora Beatrice“, se arată în declarația oficială a nobililor Bourbon. Micuța are alte două nașe de excepție: Marchiza Federica de Gregorio Cattaneo, delegat pentru Napoli și Campania și Selvaggia Sanseverino di Marcellinara. Mai mult, cele trei nase au anunțat că vor urmări în următorii trei ani evoluția fetiței, timp în care îi va asigura toate cele necesare, hăinuțe, bani și mâncare.

Mama copilei, în schimbul protecției celor trei nobile, va trebui să dovedească a fi o mamă bună și că știe cum să o îngrijească pe micuța Aurora, fiind sub directa supraveghere a prințesei Beatrice. După trei ani, un judecător va decide dacă românca va fi în stare să fie o mamă pentru fetiță.

 

„Femeia a arătat că este responsabilă și dispusă să își schimbe viața și acum noi vom urmări evoluția mamei și a fiicei în aceștia ani până când un tribunal va decide dacă ea este capabilă să crească copilul. Am adus haine, medicamente, și câțiva bănuți pentru micuță, și vom încerca să fim alături de ea”, a spus Marchiza Federica de Gregorio Cattaneo.
Fetița a fost botezată de Pr Tonino Palmese, Vicar episcopal pentru Arhiepiscopia de Caritate din Napoli și Ecleziastic Asistent al Casei Tonia, iar Castiello Rev. Msgr. Luigi, comandantul Ecleziastic Grace.

Citeşte mai multe despre:

Napoli cersetoare copil botez NASA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati