Antena 3 CNN Externe Prinţul Akishino al Japoniei va vizita România în luna mai

Prinţul Akishino al Japoniei va vizita România în luna mai

Prinţul Akishino al Japoniei va vizita România în luna mai
Sursa foto: printul akishino
29 Ian 2009   •   22:01

Prinţul Akishino, fiul împăratului japonez Akihito, şi soţia sa vor efectua o vizită oficială în România în luna mai a acestui an, a anunţat ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Yoshinobu Higashi, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul misiunii diplomatice nipone.
?În luna mai este programată vizita oficială în România a Majestăţilor Lor Prinţul şi Prinţesa Akishino. Sunt convins că vizita Majestăţilor Lor va deveni un simbol foarte bun al acestui an aniversar?, a spus ambasadorul.
Anul acesta se aniversează 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice între Japonia şi România, în 1959. Totodată, 2009 este Anul prieteniei între Japonia şi ţările dunărene - Austria, Bulgaria, Ungaria, România.
De asemenea, ambasadorul Japoniei a menţionat că la începutul acestui an a avut loc un schimb de scrisori de felicitare între primul-ministru nipon Taro Aso şi primul-ministru Emil Boc.
În scrisoarea transmisă de şeful Guvernului de la Tokio se precizează că, în contextul aniversării a 50 de ani de la reluarea relaţiilor bilaterale, ?Prinţul Akishino, din partea Japoniei, şi Preşedintele Traian Băsescu, din partea României, au devenit Preşedinţi de onoare ai acestui an aniversar?.
?Cu ocazia acestui an aniversar, România va avea onoarea să primească vizita Majestăţilor Lor Imperiale Prinţul şi Prinţesa Akishino. Această vizită va reprezenta un moment semnificativ în istoria relaţiilor de prietenie dintre ţările noastre?, afirmă la rândul său, şeful Executivului de la Bucureşti în scrisoarea sa către premierul Japoniei.
Agerpres

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close