Antena 3 CNN Externe Prinţul Harry, la prima vizită în calitate de reprezentant oficial al familiei regale

Prinţul Harry, la prima vizită în calitate de reprezentant oficial al familiei regale

Prinţul Harry, la prima vizită în calitate de reprezentant oficial al familiei regale
Sursa foto: printul Harry
30 Mai 2009   •   13:31

Prinţul Harry se află pentru prima dată în străinătate ca reprezentant oficial al familiei regale britanice. Misiunea sa are o semnificaţie puternică: tânărul prinţ a omagiat, la New York, memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Chiar dacă şi-a efectuat stagiul militar, inclusiv în Afganistan, fiul mai mic al prinţului Charles nu a scăpat de renumele unui mare iubitor de petreceri şi autor de declaraţii nepotrivite. La New York, unde se află pentru prima dată, Harry a dovedit totuşi că poate să fie şi serios. La locul unde se înălţau Turnurile Gemene, prinţul s-a întâlnit cu rude ale victimelor atacului terorist de la 11 septembrie.

El a păstrat un moment de reculegere şi a depus o coroană de flori în numele familiei regale. Harry a vizitat apoi şantierul viitoarelor clădiri din zonă şi s-a declarat impresionat de cele văzute.

Prinţul s-a întâlnit şi cu pompierii staţiei din Manhattan, care au pierdut cinci colegi la 11 septembrie. El a inaugurat apoi o grădină memorială dedicată celor 67 de cetăţeni britanici ucişi în acelaşi atentat terorist. Un arbore a primit numele reginei Elisabeta, în cadrul unei iniţiative a primăriei de plantare a unui milion de copaci în oraş.

Sâmbătă, programul lui Harry are un caracter mai monden: el va participa la un meci de polo cu scop de binefacere. Presa a subliniat, însă, că prinţul nu va putea fi văzut prin cluburi de noapte sau discoteci.



Antena 3

×
Subiecte în articol: printul Harry
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close