Antena 3 CNN Externe Procesul monstrului. Joseph Fritzl va pleda ?vinovat? pentru majoritatea acuzaţiilor aduse

Procesul monstrului. Joseph Fritzl va pleda ?vinovat? pentru majoritatea acuzaţiilor aduse

Procesul monstrului. Joseph Fritzl va pleda ?vinovat? pentru majoritatea acuzaţiilor aduse
Sursa foto: joseph Fritzl
13 Mar 2009   •   20:45

Josef Fritzl şi-a sechestrat fiica vreme de 24 de ani şi a avut şapte copii cu ea. Avocatul bărbatului spune că acesta va recunoaşte faptele de sechestrare, viol, incest şi constrângere. Procesul austriacului urmează să aibă loc săptămâna viitoare. Potrivit procurorilor, pe lângă acuzaţiile de sechestrare, viol, incest şi constrângere, Fritzl s-ar face vinovat şi de moartea unuia din copiii pe care i-a avut cu fiica sa. Bebeluşul a murit la câteva zile de la naştere, iar Fritzl ar fi ars apoi trupul bebeluşului într-un cuptor. Dacă va fi găsit vinovat şi pentru acest lucru, bărbatul ar putea primi pedeapsa cu închisoare pe viaţă.


?Procesul este programat să dureze cinci zile. Destul de puţin, însă singura dovadă a acuzării este înregistrarea cu fiica şi rapoartele experţilor?, a declarat Franz Cutka, purtător de cuvânt al tribunalului.


Procesul lui Fritzl a atras ziarişti şi echipe de televiziune din toată lumea. ?Interesul media pentru oraşul nostru este extraordinar. Nu ne-am mai confruntat cu o prezenţă a jurnaliştilor atât de mare nici măcare atunci când Papa a venit în vizită." Desfăşurarea procesului va fi supravegheată de 25 de poliţişti, iar accesul la străzile din zona tribunalului şi a închisorii unde este reţinut bărbatul, va fi interzis.


Locuitorii oraşului în care a trăit Fritzl speră ca odată cu terminarea procesului viaţa în mica localitate austriacă să revină la normal. ?Nimeni nu mai poate auzi numele lui Fritzl şi din fericire lucrurile s-au mai liniştit. Amstetten este un oraş frumos şi vrem ca turiştii să vină să ne viziteze. Sunt multe alte lucruri mai frumoase de văzut decât casa lui Fritzl."


Antena 3

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close