Antena 3 CNN Externe Programul Rabla a fost adoptat şi în Italia

Programul Rabla a fost adoptat şi în Italia

Programul Rabla a fost adoptat şi în Italia
Sursa foto: Masini
07 Feb 2009   •   15:17

Programul Rabla a fost adoptat şi în Italia. Guvernul de la Roma a decis să ofere 1.500 de euro pentru cei care vor să caseze maşinile vechi pentru a le înlocui cu unele noi. Italia este printre ultimele ţări europene care ia astfel de măsuri pentru a salva industria auto grav afectată de criza economică. Producătorul de automobile Fiat este şi cel mai mare angajator din Peninsulă. Anunţul premierului Silvio Berlusconi privind aprobarea programului de stimulente pentru cei care cumpără maşini noi a fost bine primit.
"Vom oferi stimulente celor care casează maşinile vechi şi cumpără unele noi, mai puţin poluante. Este vorba de stimulente pentru consumatorii care vor cumpăra maşini cu emisii de gaze foarte scăzute, cu metan, GPL, maşini hibride sau electrice. Oamenii vor primi banii chiar şi dacă nu casează maşinile vechi. Vom oferi ajutoare financiare şi pentru cei care vor construi autobuze mai puţin poluante", a anunţat Silvio Berlusconi
Producătorii de automobile consideră că măsura îi va ajuta, dat fiind criza actuală. "Credem că aceste bonusuri vor fi o veste bună pentru industria auto. Vor ajunge pe drumuri din ce în ce mai multe maşini noi. Aceste măsuri sunt foarte avantajoase şi pentru consumatori care vor avea automobile cu un consum redus şi deci vor cheltui mai puţini bani", spune Ton van Lierop, purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru Industrie.
Astfel de stimulente pentru cei care cumpără maşini noi şi le casează pe cele vechi au fost adoptate şi în Germania, Marea Britanie sau Franţa. Germania oferă 2.500 de euro celor care vor să caseze maşinile vechi pentru unele noi.
Antena 3

×
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close