Antena 3 CNN Externe Propaganda jihadiştilor de la Statul Islamic, desprinsă din manualele cartelurilor mexicane de droguri

Propaganda jihadiştilor de la Statul Islamic, desprinsă din manualele cartelurilor mexicane de droguri

Propaganda jihadiştilor de la Statul Islamic, desprinsă din manualele cartelurilor mexicane de droguri
Sursa foto: Foto: financialexpress.com
09 Iul 2015   •   20:00

Campania purtată în mediul online de jihadiştii de la Statul Islamic, unde sunt încărcate frecvent videoclipuri cu execuţii şi alte atrocităţi, pare desprinsă din manualele cartelurilor de droguri din Mexic, susţine Don Winslow, un renumit autor american pentru romanele sale poliţiste şi de mister, citat de businessinsider.com.

Veşmintele portocalii purtate de prizonieri, înainte de execuţie, au devenit lait-motiv în videoclipurile de propagandă ale grupării teroriste.

Însă scenariul după care au loc aceste execuţii, care presupune ca prizonierii să fie intervievaţi de un membru al Statului Islamic înainte de a fi decapitaţi sau împuşcaţi, nu este deloc original, susţine scriitorul

"În Mai 2005, liderul unui cartel de droguri a capturat patru membri Zeta trimişi să îl lichideze. I-a dus într-o ascunzătoare cu saci negri de plastic pe podea şi pereţi şi i-a intervievat în faţa unei camere video portabilă. Prizonierii erau apoi împuşcaţi imediat după mărturisirile făcute la cameră", a povestit Don Winslow, adăugând că filmările erau apoi distribuite în presă.

×
Subiecte în articol: statul islamic teroristi
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close