Antena 3 CNN Externe Protest al opoziţiei, înăbuşit în forţă la Moscova. 30 de persoane au fost reţinute

Protest al opoziţiei, înăbuşit în forţă la Moscova. 30 de persoane au fost reţinute

Protest al opoziţiei, înăbuşit în forţă la Moscova. 30 de persoane au fost reţinute
13 Sep 2010   •   10:07

Sute de poliţişti ruşi din unităţile speciale au intervenit, în forţă, pentru a dispersa o manifestaţie a opoziţiei, la Moscova. Ca de obicei, autorităţile municipale au refuzat să autorizeze acţiunea de protest, programată chiar în faţa primăriei.

Principalii organizatori au fost arestaţi, chiar în momentul în care au sosit la faţa locului. În total au fost reţinute 30 de persoane. Manifestanţii au reuşit, totuşi, să strige "Rusia fără Putin" şi "Ruşine", înainte de a fi ridicaţi de poliţişti.

O acţiune asemănătoare a avut loc şi la Sankt Petersburg. Caucazul rusesc a fost din nou, duminică, scena unor confruntări violente, soldate cu cel puţin 13 morţi, potrivit agenţiilor ruse de presă. Opt rebeli, între care o femeie, au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale în capitala Daghestanului, la puţin timp după asasinarea unui comandant al poliţiei locale.

Câteva ore mai târziu, doi poliţişti şi doi insurgenţi şi-au pierdut viaţa într-un schimb de focuri, într-un sat din aceeaşi republică autonomă. Incidentele au avut loc la trei zile după un atentat cu bombă care a făcut 16 victime în Osetia de Nord, o altă regiune din Caucazul Rusesc.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: sankt petersburg
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close