Antena 3 CNN Externe Proteste ale muncitorilor la reuniunea G7, organizată la Roma

Proteste ale muncitorilor la reuniunea G7, organizată la Roma

Proteste ale muncitorilor la reuniunea G7, organizată la Roma
Sursa foto: Proteste Roma
14 Feb 2009   •   15:46

Reuniune G7 la Roma, pe tema crizei economice. Miniştrii de Finanţe ai ţărilor puternic industrializate, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor financiare mondiale, vor încerca, timp de două zile, să găsească o strategie pentru ieşirea din recesiune. Ca în fiecare an, nu au lipsit protestele prilejuite de organizarea forumului. Zeci de mii de muncitori italieni au ieşit în stradă la Roma pentru a protesta faţă de modul în care guvernul Berlusconi gestionează criza economică. Demonstranţii au perturbat traficul, deja afectat de măsurile de securitate luate de autorităţi cu ocazia reuniunii G7.
?Este necesar să se găsească soluţii, să se aplice măsuri, astfel încât nu doar muncitorii să suporte consecinţele acestei crize. Dimpotrivă, cei care muncesc nu ar trebui să aibă de suferit. Atunci când câştigi trei patru sute de euro în minus, nu-ţi ajung banii să-ţi plăteşti creditele?, susţine unul din protestatari.
Produsul intern brut al Italiei a înregistrat o scădere de 0,9% anul trecut. Este vorba despre cea mai mare scădere a PIB-ului Italiei, de după 1980.
Protestul sindicaliştilor are loc în cotextul în care, timp de două zile, capitala Italiei este gazda reuniunii G7. Liderii puterilor industrializate ale lumii vor încerca să găsească o soluţie pentru a pune capăt crizei, care se dovedeşte a fi cea mai gravă din ultimii 50 de ani. În cadrul întâlnirii, Timothy Geithner, noul secretar american al Trezoreriei, va expune participanţilor programul de relansare economică al lui Barack Obama. Anul acesta, la lucrările summitului G7 a fost invitată şi delegaţia Rusiei.
Sursa foto: javno.com
Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close