Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare în Rusia. Zeci de oameni au fost arestaţi

Proteste de amploare în Rusia. Zeci de oameni au fost arestaţi

Proteste de amploare în Rusia. Zeci de oameni au fost arestaţi
Sursa foto: Protest Rusia
31 Ian 2009   •   17:54

Zeci de oameni au fost arestaţi în mai multe oraşe din Rusia, în timpul unor manifestaţii anti-guvernamentale. Marşurile au fost organizate de partidele de opoziţie în cadrul unei ?zile a dezacordului?. Oamenii sunt nemulţumiţi, în special de reacţia guvernului faţă de criza economică. ?Acest guvern care conduce poporul nu are dreptul să existe. Tot timpul a fost aşa: elita care nu mai reprezintă poporul trebuie să plece. Dar nu face asta şi hrăneşte o uriaşă armată de poliţişti?, spune unul din protestatari.
Marşuri de amploare au avut loc în Moscova, Vladivostok şi Sankt Petersburg. Protestele au fost organizate de partidele de opoziţei care cer demisia premierului, Vladimir Putin. Poliţia a arestat zeci de opozanţi, printre care se numără şi liderul partidului naţional bolşevic, Eduard Limonov, care a încercat să ţină un discurs într-o piaţă din centrul Moscovei.
În paralel cu protestele opoziţiei, partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, a organizat o manifestaţie de susţinere a politicii guvernamentale. În Moscova, mii de susţinători ai guvernului au mărşăluit spre Kremlin purtând în mâini poze ale preşedintelui Dmitri Medvedev şi ale premierului Vladimir Putin.
Antena 3

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close