Antena 3 CNN Externe Proteste în Scoţía şi Ţara Galilor, împotriva muncitorilor italieni şi portughezi

Proteste în Scoţía şi Ţara Galilor, împotriva muncitorilor italieni şi portughezi

Proteste în Scoţía şi Ţara Galilor, împotriva muncitorilor italieni şi portughezi
Sursa foto: proteste scotia
30 Ian 2009   •   21:40

În Scoţia şi Ţara Galilor şi peste 1.000 de persoane au luat parte la mai multe manifestaţii de protest spontane. Muncitorii britanici sunt împotriva angajării cetăţenilor italieni şi portughezi la un proiect de construcţii şi spun că străinii le fură locurile de muncă.
Cetăţenii străini sunt acuzaţi că fură locurile de muncă, pe care le pot ocupa britanici calificaţi, în contextul în care şomajul din Marea Britanie este în creştere. Sindicatele au anunţat proteste în toată ţara. Conform legilor Uniunii Europene, muncitorii străini au dreptul să muncească în Marea Britanie.
Peste 700 de persoane angajate la o rafinărie au protestat în Scoţia, iar în sudul Ţării Galilor poliţia a supravegheat o centrala electrică, unde de asemenea s-au înregistrat incidente.
"Cred că ce avem aici este o situaţie care se explică în felul următor: oameni din alte părţi ale Europei care pot lucra temporar aici legal o şi fac iar oameni de aici pot lucra temporar în alte locuri din Europa. Dar nu înţeleg sensul economic al deciziei patronatului din moment ce taxele oricum se plătesc aici", a declarat un oficial al parlamentului britanic Godfrey Bloom.
Aproximativ 100 de muncitori străini sunt cazaţi în zonă şi încă 300 urmează să sosească luna viitoare, pentru o perioadă de până la un an. Ei au fost angajaţi pentru a construi o uzină de motorină. Oficialii sindicali susţin că ei au fost preferaţi de patrononat pentru că sunt o "soluţie mai ieftină" şi resping afirmaţiile potrivit cărora ei sunt "specialişti".
Antena 3

×
Subiecte în articol: tara galilor
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close