Antena 3 CNN Externe Protestatarii din Iran ar fi dat foc casei ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice

Protestatarii din Iran ar fi dat foc casei ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice

Protestele din Iran continuă. Manifestanţii au incendiat, potrivit unor filmuleţe, casa fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini, relatează Reuters.

Protestatarii din Iran ar fi dat foc casei ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2022   •   21:44

Clipuri video care arată în flăcări casa natală a ayatollah-ului Ruhollah Khomeini, transformată în muzeu, au fost distribuite masiv pe reţelele sociale, iar activiştii susţin că aceasta a fost incendiată de protestatari. 

Reuters precizează că a verificat locaţia din două clipuri video folosind elemente de arhitectură şi clădirile învecinate şi par să se potrivească.

Agenţia semi-oficială de ştiri Tasnim a negat însă că locuinţa lui Khomeini a fost incendiată.

Videoclipurile arată zeci de oameni care aplaudă în timp ce o flacără se vede arzând într-o clădire.

"Informaţiile sunt o minciună, uşile casei regretatului fondator al Marii Revoluţii sunt deschise publicului", a declarat agenţia de ştiri Tasnim.

Khomeini a murit în 1989, iar succesorul său, ayatollahul Ali Khamenei, se află sub o presiune intensă din cauza protestelor naţionale la care se strigă sloganuri prin care i se cere moartea.

Protestele din Iran au izbucnit la 16 septembrie, după moartea tinerei Mahsa Amini în timp ce se afla în custodia poliţiei pentru moravuri pe motiv că nu ar fi purtat hijabul în mod corespunzător.

×
Subiecte în articol: Iran
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close