Antena 3 CNN Externe Proteste la Roma faţă de legislaţia împotriva imigrării

Proteste la Roma faţă de legislaţia împotriva imigrării

Proteste la Roma faţă de legislaţia împotriva imigrării
Sursa foto: Proteste Roma
31 Mai 2009   •   15:42

Militanţii stângii italiene continuă să denunţe legile guvernului Berlusconi împotriva imigrării, dar şi măsurile de austeritate adoptate pentru ieşirea din criză. O manifestaţie pe aceste teme a avut loc sâmbătă la Roma, cu ocazia unui summit al miniştrilor de Interne din Grupul celor Opt.

Marşul a străbătut centrul istoric al Romei, supravegheat de efective impresionante ale forţelor de ordine. Autorităţile nu au uitat de violenţele care însoţesc uneori manifestaţiile împotriva Grupului celor Opt, devenite o adevărată tradiţie în Italia.

Manifestanţii, între care se aflau mulţi străini, au afirmat că nu se vor lăsa până vor obţine anularea legilor siguranţei, care-i vizează direct pe imigranţii ilegali. Ei au acuzat, de asemenea, Grupul celor Opt că încearcă să le impună oamenilor de rând povara sacrificiilor pentru ieşirea din criză.

?Ne-am săturat de discriminările şi abuzurile puterii. Şi mai ales vrem să spunem că nu avem de gând să plătim preţul crizei. Nimeni n-o să se mai îngraşe pe spinarea noastră. Suntem împotriva pachetului de legi ale siguranţei şi vom încerca să-l desfiinţăm, să-l dezmembrăm, să-l distrugem, chiar şi după reuniunea G8?, spune unul dintre protestatari.

Lozincile manifestanţilor nu au contestat, totuşi, celelalte obiective ale reuniunii miniştrilor de Interne: cooperarea împotriva pirateriei, a pedofiliei şi fraudelor pe Internet.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close