Antena 3 CNN Externe Proteste masive împotriva războiului din Ucraina, în Sankt Petersburg și Moscova. Imagini cu tineri ruși târâți pe jos și reținuți de polițiști

Proteste masive împotriva războiului din Ucraina, în Sankt Petersburg și Moscova. Imagini cu tineri ruși târâți pe jos și reținuți de polițiști

Rușii au ieșit din nou în stradă, astăzi, pentru a demonstra împotriva războiului declanșat în Ucraina de către Vladimir Putin. Sunt zeci de mii de oameni pe străzile din Sankt Petersburg și Moscova, care cer încetarea invaziei ruse.

Proteste masive împotriva războiului din Ucraina, în Sankt Petersburg și Moscova. Imagini cu tineri ruși târâți pe jos și reținuți de polițiști
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    27 Feb 2022   •   17:18

Așa cum se întâmplă încă de joi, în această după-amiază au avut loc noi demonstrații la Moscova și Sankt Petersburg.

Unii dintre tineri sunt extrași din mulțime de către forțele de ordine, târâți pe jos și reținuți, în încercarea poliției de a dispersa masele de oameni.

Imagini din capitala Rusiei arată mai multe persoane reținute, în timp ce participă la protestul în sprijinul poporului ucrainean.

În ultimele zile, au avut loc proteste de stradă la Moscova, Sankt Petersburg și peste 50 de alte orașe ale Federației Ruse.

"Toți fac asta fără să-și facă griji pentru propriul viitor și amenințări”, a declarat Dmitri Muratov, editor la Novaya Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace ziarului Guardian. "Acești oameni au vorbit cu toții foarte clar pentru a spune că sunt împotriva acestei vărsări de sânge. Și asta este o mare inspirație pentru mine."

"Memoria celui de-al Doilea Război Mondial și faptul că oamenii au rude în Ucraina și că Ucraina ne este o țară dragă îi reține până și pe cei mai turbați susținători ai conducerii actuale", a mai spus Muratov.

În ultimele zile, peste 4000 de ruși au fost arestați în timpul protestelor împotriva războiului din Ucraina

Peste 4.000 de persoane au fost reținute în Rusia până în prezent, în timp ce protestele anti-război intră în a patra zi, potrivit unui grup de monitorizare independent.

Autoritățile ruse au reținut în total 4.124 de persoane pentru participarea la proteste antirăzboi neautorizate în întreaga țară, de când Kremlinul a ordonat invazia Ucrainei, a declarat duminică site-ul independent de monitorizare OVD-Info, citat de CNN.

Doar duminică, până la 17.50, ora Moscovei (16.50, ora României), 1.002 persoane fuseseră reținute pentru proteste în 44 de orașe din întreaga țară, a mai informat OVD-Info. Numai în Moscova au fost reținute 484 de persoane.

Conform legislației ruse, demonstrațiile de amploare necesită solicitarea de autorizaţii, iar cererile trebuie depuse cu cel mult 15, dar nu mai puțin de 10 zile înainte de eveniment.

Amenzi mari - și în unele cazuri chiar închisoare - pot fi aplicate celor care protestează fără permisiune.

Persoanele fizice au voie să organizeze „pichetări simple", care sunt proteste individuale, dar nu este neobișnuit ca oamenii să fie reținuți și pentru acestea.

Joi, Comitetul de Investigații al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest împotriva războiului este ilegală. De asemenea, a declarat că infracțiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanților, ceea ce ar „lăsa un semn asupra viitorului persoanei".

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close