Antena 3 CNN Externe Punct de referinţă pentru US Navy. Avionul F-35C a aterizat cu succes pe puntea unui portavion (VIDEO)

Punct de referinţă pentru US Navy. Avionul F-35C a aterizat cu succes pe puntea unui portavion (VIDEO)

Punct de referinţă pentru US Navy. Avionul F-35C a aterizat cu succes pe puntea unui portavion (VIDEO)
04 Noi 2014   •   15:48

Cel mai scump avion militar american, F-35C Joint Strike Fighter, a efectuat prima sa aterizare pe un portavion, pe puntea vasului USS Nimitz, aflat în largul apelor din San Diego, anunţă surse din US Navy.

Cmdr. Tony Wilson, un pilot de teste în vârstă de 43 de ani, a executat cu succes această manevră.

"Manevrabilitatea aeronevei este fenomenală", a spus pilotul jurnaliştilor prezenţi la bordul vasului.
Avionul a aterizat fără probleme pe puntea portavionului, reuşind să agaţe cel de-al treilea cablu din cele patru întinse pe punte pentru ancorare.

F-35C Joint Strike Fighter este un aparat de zbor militar, cu un singur loc în carlingă, are la dispoziţie un singur motor propulsor şi este destinat oricărui tip de vreme, în condiţii de zbor care pot fi cu greu detectate de radar.

A cincea generaţie a acestui avion este special construită pentru atacuri la sol, misiuni de recunoaştere şi apărare aeriană.

Succesul înregistrat ieri a fost primul înregistrat în cele 14 zile de testări, care au loc la 40 de mile de coasta oraşului San Diego.
Aterizarea face parte din prima etapă a celor trei faze de testare pentru noul aparat de zbor. Dacă va trece cu bine peste următoarele testări, F-35C va intra în flotila forţelor armate americane începând cu 2018.

 
 

×
Subiecte în articol: aterizare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close