Antena 3 CNN Externe "Putin este distrus, ca politician și ca individ. El l-a ucis pe Prigojin" | Zelenski rupe tăcerea

"Putin este distrus, ca politician și ca individ. El l-a ucis pe Prigojin" | Zelenski rupe tăcerea

Președintele ucrainean s-a exprimat fără echivoc și a spus că președintele rus Vladimir Putin este răspunzător de moartea liderului grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, într-un incident aviatic produs la 23 august anul curent, la nord de Moscova.

"Putin este distrus, ca politician și ca individ. El l-a ucis pe Prigojin" | Zelenski rupe tăcerea
Sursa foto: hepta / X(Twitter)Gerashchenko_en
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   15:26

La o zi după moartea lui Prigojin, Zelenski a afirmat: "În primul rând, noi nu avem nimic de-a face cu această situație, asta este sigur. Dar cred că toată lumea își dă seama cine are".

Vineri, într-o declarație făcută la Kiev și citată de serviciul BBC în limba rusă, președintele ucrainean a fost mult mai explicit.

Citește și: Ucraina le interzice femeilor cu pregătire medicală să iasă din țară și le înrolează în armată

"Putin este distrus, ca persoană și ca politician. El l-a ucis pe Prigojin - cel puțin, asta arată informațiile pe care le avem. Nu a fost doliu în Ucraina când Prigoijn a murit. Pentru noi, a fost un terorist mai puțin.

(Însă) moralul rușilor a scăzut, pentru că se ascundeau în spatele combatanților Wagner, aruncându-i în față. Ei nu aveau voie să dea înapoi. Această protecție în spatele mercenarilor s-a pierdut acum. Este, cu siguranță, un plus pentru noi", a afirmat Zelenski.

Președintele ucrainean nu a precizat ce dovezi susțin concluzia că Vladimir Putin ar fi implicat în moartea fondatorului Wagner.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a calificat drept "o minciună absolută" declarațiile reprezentanților țărilor occidentale, care susțin că Prigojin ar fi fost ucis "la instrucțiunile Kremlinului".

Foto: președintele rus (stânga) și echipe de intervenție transportând un cadavru de la locul prăbușirii avionului în care se afla Evgheni Prigojin
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close