Antena 3 CNN International News "Toată lumea știe!" | Volodimir Zelenski, reacție după moartea lui Evgheni Prigojin

"Toată lumea știe!" | Volodimir Zelenski, reacție după moartea lui Evgheni Prigojin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat, joi, după moartea lui Evgheni Prigojin în urma prăbușirii, în Rusia, a avionului avându-l la bord pe șeful grupării paramilitare Wagner.

"Toată lumea știe!" | Volodimir Zelenski, reacție după moartea lui Evgheni Prigojin
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   15:04

Zelenski a subliniat că Ucraina nu are nimic de-a face cu moartea liderului Wagner.

Vorbind la o conferință de presă comună cu președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Souza, la Kiev, liderul ucrainean a spus:

"În primul rând, noi nu avem nimic de-a face cu această situație, asta este sigur. Dar cred că toată lumea își dă seama cine are".

El nu a detaliat asupra subiectului, notează CNN.

Consilier al lui Zelenski: "Prigojin și-a semnat singur condamnarea la moarte"

O primă reacție de la Kiev după moartea lui Evgheni Prigojin a venit, miercuri, din partea consilierului de rang înalt al lui Zelenski, Mihailo Podoliak. 

Potrivit acestuia, "eliminarea demonstrativă a lui Prigojin arată că președintele rus Vladimir Putin nu iartă pe nimeni de propria sa teroare bestială, exact cea pe care cea care și-o manifestă în războiul din Ucraina"

Conform oficialului ucrainean, "Prigojin și-a semnat condamnarea la moarte în care a crezut în garanțiile bizare ale (președintelui belarus Aleksandr) Lukașenko și în cuvântul de onoare absurd a lui Putin".

Podoliak consideră că eliminarea demonstrativă al lui Prigojin și a comandantului Wagner, Dmitri Utkin, la două luni după rebeliunea Wagner din iunie, reprezintă un semnal din partea lui Putin către elitele rusești înaintea alegerilor din 2024.

"Acesta este mesajul pe care Putin a vrut să-l transmită astăzi tuturor celor care ar îndrăzni să nu-i fie loiali în alegerile din 2024: 'Dacă vă opuneți, vă așteaptă moartea'. Este, de asemenea, un semnal pentru armata rusă că nu vor exista eroi: dacă nu va fi un tribunal ucrainean, va fi un glonț al FSB", a conchis Mihailo Podoliak.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Evgheni Prigojin
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close