Antena 3 CNN Externe Rămăşiţele a trei maeştri ai Ordinului Cavalerilor Teutoni, descoperite în Polonia

Rămăşiţele a trei maeştri ai Ordinului Cavalerilor Teutoni, descoperite în Polonia

Rămăşiţele a trei maeştri ai Ordinului Cavalerilor Teutoni, descoperite în Polonia
12 Dec 2008   •   18:27

O echipă de arheologi polonezi au descoperit scheletele a trei mari maeştri din Ordinul Cavalerilor Teutoni. Acestea au fost găsite în catedrala Kwidzyn, din nordul Poloniei. În urma testelor ADN realizate, oamenii de ştiinţă sunt în proporţie de 96% siguri că acele schelete au aparţinut unor mari maeştri ai Ordinului Cavalerilor Teutoni, anunţă AFP.
Bogumil Wisniewski, şeful echipei de arheologi, a declarat că scheletele au fost într-o criptă de sub prezbiteriul catedralei din Kwidzyn. Acestea erau acoperite de bucăţi de stofă şi mătase, sugerând faptul că era vorba de personalităţi de rang înalt.
Cele trei rămăşiţe umane au fost şi identificate. Este vorba despre Werner von Orseln, mare maestru al ordinului între anii 1324 - 1330, de Ludolf Koenig (1342 - 1345) şi de Heinrich von Plauen (1410 ? 1413).
Ordinul Cavalerilor Teutoni a fost înfiinţat în 1190, în timpul celei de-a treia cruciade în Ţara Sfântă. Membrii acestui ordin au fost chemaţi în ajutor de ducele Conrad de Mazovia, pentru a fi susţinut în lupta lui împotriva populaţiilor păgâne din Europa de Est.
În secolul al XVI-lea, a fost înfiinţat Ordinul-stat al Prusiei teutonice care, ulterior, a devenit Ducatul Prusiei. Apoi, a intrat în componenţa Regatului Prusiei, al Imperiului German şi al celui de-Al III-lea Reich, dispărând definitiv la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close