Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Explozii uriaşe în Kiev, Capitala este sub asediu

Război în Ucraina | Explozii uriaşe în Kiev, Capitala este sub asediu

Mai multe explozii uriaşe s-au produs, în această dimineaţă, în Kiev, capitala Ucrainei fiind sub asediul trupelor ruse care au reluat bombardamentele.

Război în Ucraina | Explozii uriaşe în Kiev, Capitala este sub asediu
Sursa foto: Twitter | @Liveuamap | @Shadi_Alkasim
de Alin Tarnovschi    |    25 Feb 2022   •   04:55

Exploziile s-au produs în zona de nord a capitalei Kiev, acolo unde se dau lupte grele între militarii ruşi şi forţele de apărare ale Ucrainei.

Deflagraţiile uriaşe au fost surprinse de martori, care au filmat cu telefoanele mobile şi apoi au urcat imaginile pe reţelele de socializare. Bombardamentele au continuat pe tot parcursul nopţii şi s-au înteţit, în această dimineaţă, în jurul orei 05.00.

Pe imagini se poate observa cum o explozie uriaşă are loc într-o zonă care nu pare a fi foarte îndepărtată de zonele rezidenţiale ale capitalei Kiev.

Noile bombardamente din Kiev vin în contextul în care preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că se află în Kiev, dar şi că "este ţinta numărul unu a inamicului".

La Kiev se află şi Cristi Popovici, trimisul special al Antena 3, care va relata în timp real de pe linia frontului, în direct şi în exclusivitate pentru Antena 3.

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cursul nopţii de joi spre vineri.

"Astăzi, am pierdut 137 de eroi, cetăţenii noştri, militari şi civili. Alţi 316 ucraineni au fost răniţi în confruntări", a afirmat Volodimir Zelenski, prezentând bilanţul primei zile a invaziei militare ruse.

Autorităţile ucrainene au raportat sute de explozii provocate de armata rusă asupra obiectivelor militare şi de infrastructură. Membrii personalului de întreţinere de la complexul centralei nucleare dezafectate Cernobîl sunt "ţinuţi ostatici" de armata rusă, după ocuparea zonei, a declarat Alyona Şevţova, consilier al Forţelor Terestre ucrainene.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Kiev Rusia
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close