Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | Trupele ruseşti fac prăpăd! Peste 50% din populaţia Ucrainei este dispusă să lupte alături de armată

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | Trupele ruseşti fac prăpăd! Peste 50% din populaţia Ucrainei este dispusă să lupte alături de armată

Lumea s-a schimbat în zori. Pacea a fost schimbată cu războiul, într-o ambiție de cuceritor al lui Vladimir Putin. Oamenii s-au trezit în plin bombardament, cu sirene care anunțau apocalipsa. Corespondenții speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, vin cu detalii de ultimă oră.

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | Trupele ruseşti fac prăpăd! Peste 50% din populaţia Ucrainei este dispusă să lupte alături de armată
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    24 Feb 2022   •   18:52

Vladimir Putin a atacat Ucraina şi a distrus dintr-un foc infrastructura, aeroporturi, case şi destine. Peste 40 de morți, zeci de răniţi, zeci de mii de prigoniți. 

Ne-am apropiat de Kiev. Un drum pe care trebuia să îl facem în câteva ore l-am făcut într-o zi din cauza blocajelor pe drumul expres care leagă Odesa de Kiev. Sunt sute de mii de ucrainieni care fug din calea războiului. 

Cei care nu au reuşit să plece din Kiev se ascund în gurile de metrou stau în case stau în blocuri neștiind ce se va întâmpla la noapte, mai ales că ziua de azi a început cu sunetul sirenelor şi au început să cadă bombe şi rachete.

Oamenii inițial nu au știut ce se întâmplă, nu au vrut să creadă că Rusia invadează, că Putin îţi duce la sfârșit planul pe care americanii îl anunță de mai bine de o lună.

În tot acest timp Rusia a mințit Europa că nu va ataca Ucraina. Cine s-ar fi așteptat ca un oraş ca şi Kiev, capitala Ucrainei să fie atacată în inima ei cu bombe. 

În acest context armata Ucrainei abia face faţă pentru că este înconjurată din toate părțile, mai ales din sud, est şi nord. Sute de refugiați se îndreaptă spre vest, spre Moldova şi România pentru a se salva.

Între timp cei care sunt apți de luptă sunt chemaţi la arme de autorități. Şi ca niciodată peste 50% din populaţia Ucrainei este dispusă să ia arma în mâini ca să îşi apere ţara alături de armată.

Pe de cealaltă parte sute de deputați, jurnaliști şi artiști ai Federației Ruse condamnă „operațiunea specială” împotriva Ucrainei: "O atrocitate fără egal"

Aceştia şi-au exprimat îngrijorarea că războiul cu Ucraina va duce la consecințe catastrofale: mii de oameni vor muri şi vor fi răniţi, Rusia va fi izolata şi preturile vor creşte.

 Mai mult, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat interzicerea circulației în capitala ucraineană de la ora 22:00 la 7:00, ora locală şi face apel la populaţie să se întoarcă la timp acasă.

"Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate", a adăugat el.

Trupele de ocupaţie rusă încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl: "Este o declaraţie de război pentru toată Europa"

Războiul dintre Rusia şi Ucraina avansează periculos în zona de la Cernobîl, aflată foarte aproape de Doneţk. Trupele de ocupație rusă încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl care mai are un reactor funcțional. 

"Armata ucraineană îşi dă viaţa pentru ca tragedia de la 1986 să nu se mai repete. Este o declaraţie de război pentru toată Europa", a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare.

De asemenea, este o declaraţie de ultimă oră făcută şi de ministrul german.

"Germania este pregătită să extindă şi să prelungească sprijinul său în cadrul misiunii NATO de poliţie aeriană în România şi de asemenea să dea curs altor solicitări din partea Alianței Nord Atlantice"

Potrivit Reuters, trupele ucrainene au făcut exerciții de luptă urbană cu arme de foc, grenade și mortiere, recent, în orașul Prîpeat, oraș care a fost abandonat după explozia reactorului nuclear de la Cernobîl, în 1986. Acum odată cu invazia Ucrainei trupele rusești ar putea organiza lupte în zona centralei nucleare de la Cernobîl care mai are un reactor funcțional.

Avertizare de raid aerian la Kiev. Autoritățile le cer oamenilor să se adăpostească

O avertizare de raid aerian a fost emisă de autoritățile orașului Kiev. Tuturor locuitorilor li se cere să caute adăposturi subterane. Sirenele se aud în tot orașul.

”O amenințare aeriană a fost declarată la Kiev! Solicităm tuturor să urmeze urgent adăpostul de apărare civilă!”, se arată pe site-ul guvernamental al Ucrainei. 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina razboi cristi popovici
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close