Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trupele de ocupaţie rusă încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl: "Este o declaraţie de război pentru toată Europa"

Trupele de ocupaţie rusă încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl: "Este o declaraţie de război pentru toată Europa"

Războiul dintre Rusia şi Ucraina avansează periculos în zona de la Cernobîl. Trupele de ocupație rusă încearcă să pună mâna pe centrala nucleară care mai are un reactor funcțional. 

Trupele de ocupaţie rusă încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl: "Este o declaraţie de război pentru toată Europa"
Sursa foto: Getty Images/ Paula Bronstein
de Claudia Popovici    |    24 Feb 2022   •   17:25

"Armata ucraineană îşi dă viaţa pentru ca tragedia de la 1986 să nu se mai repete. Este o declaraţie de război pentru toată Europa", a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare.

De asemenea, este o declaraţie de ultimă oră făcută şi de ministrul german.

"Germania este pregătită să extindă şi să prelungească sprijinul său în cadrul misiunii NATO de poliţie aeriană în România şi de asemenea să dea curs altor solicitări din partea Alianței Nord Atlantice"

Potrivit Reuters, trupele ucrainene au făcut exerciții de luptă urbană cu arme de foc, grenade și mortiere, recent, în orașul Prîpeat, oraș care a fost abandonat după explozia reactorului nuclear de la Cernobîl, în 1986. Acum odată cu invazia Ucrainei trupele rusești ar putea organiza lupte în zona centralei nucleare de la Cernobîl care mai are un reactor funcțional.

Avertizare de raid aerian la Kiev. Autoritățile le cer oamenilor să se adăpostească

O avertizare de raid aerian a fost emisă de autoritățile orașului Kiev. Tuturor locuitorilor li se cere să caute adăposturi subterane. Sirenele se aud în tot orașul.

”O amenințare aeriană a fost declarată la Kiev! Solicităm tuturor să urmeze urgent adăpostul de apărare civilă!”, se arată pe site-ul guvernamental al Ucrainei. 

Primarul capitalei a declarat că patru stații de metrou vor fi folosite ca adăposturi antiaeriene.

Primarul Kievului, anunţ de ultimă oră privind circulația pe timp de noapte: "Rugăm toți locuitorii să se întoarcă acasă la timp"

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat interzicerea circulației în capitala ucraineană de la ora 22:00 la 7:00, ora locală şi face apel la populaţie să se întoarcă la timp acasă.

"Transportul public nu va funcționa în perioada interdicției. În același timp, stațiile de metrou vor fi disponibile ca adăposturi 24/7", a scris Klitschko.

"Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate", a adăugat el.

Citiţi şi: Radu Tudor: "Nu este exclus să ne trezim cu militari ruşi pe unul din brațele Deltei Dunării"

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close