Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 382. Sute de militari ruși și ucraineni au murit în ultimele 24 de ore la Bahmut

Război în Ucraina, ziua 382. Sute de militari ruși și ucraineni au murit în ultimele 24 de ore la Bahmut

Război în Ucraina, ziua 382. Sute de militari ruși și ucraineni au murit în ultimele 24 de ore în bătălia de la Bakhmut. Informația este confirmată de ambele tabere, potrivit Sky News.

Război în Ucraina, ziua 382. Sute de militari ruși și ucraineni au murit în ultimele 24 de ore la Bahmut
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2023   •   12:13

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Sute de militari ruși și ucraineni au murit în ultimele 24 de ore la Bahmut
  • Efectele atacurilor aeriene. Ucrainenii implementează noi măsuri de securitate
  • Zelenski: peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov de la începutul anului
  • Lupte grele la Bahmut: zeci de confruntări în ultimele 24 de ore
  • Sursă ucraineană: contraofensiva de primăvară a Ucrainei „nu este departe”
  • Ucraina: patru persoane aflate pe stradă au fost omorâte în timpul bombardamentelor rusești
  • Grupul Wagner deţine controlul estului oraşului Bahmut, Ucraina controlează partea vestică

Update 12:00 Sute de militari ruși și ucraineni au murit în ultimele 24 de ore în bătălia de la Bakhmut. Informația este confirmată de ambele tabere, potrivit Sky News.

Se pare că un râu care traversează orașul din estul Ucrainei este actuala linie de front. Forțele Kremlinului continuă să lanseze atac după atac asupra pozițiilor defensive ucrainene.

Serhiy Cherevatyi, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat sâmbătă că 221 de soldați pro-Moscova au fost uciși și peste 300 au fost răniți.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat că până la 210 soldați ucraineni au fost uciși la Bahkmut și în împrejurimi.

Update 9:00 Ucraina implementează măsuri de securitate suplimentare după atacul masiv de săptămâna aceasta, a anunțat ministrul ucrainean de Interne, potrivit CNN.

Oficialii pun în aplicare măsuri suplimentare de securitate și apărare în întreaga Ucraină pentru a proteja infrastructura critică și zonele rezidențiale de un alt atac rusesc la nivelul întregii țări, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klymenko, la televiziunea națională.

„Aș dori să vă reamintesc că, de la începutul invaziei pe scară largă, peste 40.500 de astfel de lovituri au fost efectuate pe teritoriul țării noastre. Au fost distruse aproximativ 152.000 de clădiri rezidențiale și aproximativ 400.000 de instalații de infrastructură publică", a declarat Klymenko.

Ministrul ucrainean de Interne a mai spus că nu poate detalia măsurile de securitate suplimentare, dar a precizat că autoritățile încearcă să ajute locuitorii să se simtă în siguranță, în special în orașele în care au avut loc cele mai multe atacuri. Oficialii securizează centrele în care oamenii se pot adăposti, se pot încălzi și își pot încărca dispozitivele și efectuează „patrulări intensificate", a dezvăluit el.

Joi, Rusia a lansat un atac pe scară largă asupra Ucrainei folosind 95 de rachete, inclusiv șase rachete balistice Kinzhal care au capacitatea de a evita apărarea antiaeriană a Kievului, a anunțat armata ucraineană.

Update 8:00 Peste 40 de rachete au lovit orașul ucrainean Harkov de la începutul anului 2023, potrivit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov de la începutul anului, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Numai de la începutul acestui an, în mai puțin de două luni și jumătate, peste 40 de rachete inamice au lovit deja Harkovul", a declarat Zelenski.

Oleh Synehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov, a anunțat sâmbătă că inginerii lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a mii de clienți din regiune în urma atacului masiv de joi.

Zelenski a vorbit și despre bombardarea altor zone din Ucraina. El a spus că trei persoane care au fost ucise în bombardamentele rusești din orașul Herson „pur și simplu au mers la un magazin pentru a cumpăra alimente".

Atacul a avut loc pe autostrada Mykolaiv și a rănit alte două persoane, potrivit unui mesaj publicat pe Telegram de Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare din regiunea Herson.

---

Atacurile rusești asupra orașului Bakhmut din estul Ucrainei continuă, iar în ultimele 24 de ore au avut loc peste 50 de lupte între forțele ucrainene și cele rusești, a spus purtătorul de cuvânt.

„Inamicul a desfășurat în mod activ operațiuni de luptă toată săptămâna, la fel ca săptămâna precedentă. Ziua de ieri nu a făcut excepție. În ultimele 24 de ore, inamicul a atacat pozițiile noastre din sectorul Bakhmut de 157 de ori cu artilerie și lansatoare de rachete multiple", a declarat sâmbătă, la televiziunea națională, Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate ucrainene.

Cherevatyi a mai spus că, la nivel terestru, orașul a fost atacat de 16 ori, iar 23 de lupte au avut loc în cartiere. El a mai dezvăluit că majoritatea grupurilor de asalt sunt formate din mercenari Wagner sprijiniți de parașutiști ruși.

Război în Ucraina, 11 martie |Grupul Wagner deţine controlul estului oraşului Bahmut

Război în Ucraina, 10 martie | Washingtonul acuză oficial Moscova că încearcă să organizeze o insurecție în Republica Moldova

Război în Ucraina, 9 martie | Oficial lituanian: Rusia are suficiente resurse pentru continuarea războiului timp de doi ani

Război în Ucraina, 8 martie | Jens Stoltenberg nu exclude posibilitatea ca Rusia să ocupe oraşul ucrainean Bahmut

Război în Ucraina, 7 martie | Parlamentul României a adoptat o declarație la împlinirea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close