Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 774. Un veteran american care luptă în Ucraina spune că sunt zile în care soldații nu au muniție, iar rușii ”sunt prădătorul alfa de pe câmpul de luptă”

Război în Ucraina, ziua 774. Un veteran american care luptă în Ucraina spune că sunt zile în care soldații nu au muniție, iar rușii ”sunt prădătorul alfa de pe câmpul de luptă”

Război în Ucraina, ziua 774. Un veteran american care luptă alături de armata ucraineană a declarat că lipsa muniției a transformat Rusia în "prădătorul alfa de pe câmpul de luptă".

Război în Ucraina, ziua 774. Un veteran american care luptă în Ucraina spune că sunt zile în care soldații nu au muniție, iar rușii ”sunt prădătorul alfa de pe câmpul de luptă”
Sursa foto: hepta / Zuma Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2024   •   12:30

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Un atac rusesc a vizat din nou orașul Harkov
  • Un obuz rusesc a lovit o casă dintr-un sat ucrainean. Trei oameni au murit
  • Nou atac cu drone la Harkov, anunță primarul
  • Rușii au atacat Odesa cu o rachetă balistică
  • Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Ceasiv Iar din Donețk, anunță generalul Sîrskîi
  • Rușii spun că au atacat ”complexul militar-industrial” din Ucraina
  • ”10 bombardamente ucrainene, 30 de obuze, cel puțin 2 victime”, la Donețk
  • Rușii anunță că ucrainenii au bombardat două sate din regiunea Kursk
  • Apelul lui Zelenski, după atacul rusesc de la Harkov
  • Numărul răniților din regiunea Zaporojie crește

Update 21:30. Soldații ucraineni descriu atacuri ilegale cu gaze „aproape zilnic”, în timp ce invadatorii ruși încearcă să-i disloce de pe pozițiile pe care sunt, potrivit The Guardian.

Rusia a fost acuzată că a folosit în mod sistematic atacuri ilegale cu gaze chimice împotriva soldaților ucraineni.

Trupele ucrainene au declarat pentru Daily Telegraph că au fost supuse unor atacuri regulate cu drone de mici dimensiuni care lansează gaze lacrimogene și alte substanțe chimice.

Folosirea acestor substanțe, cunoscute sub numele de CS, este interzisă pe timp de război, în conformitate cu Convenția privind armele chimice.

Moscova a fost acuzată că a folosit arme chimice într-un atac cu drone asupra portului Mariupol în primele etape ale invaziei sale din februarie 2022.

Update 14:35. Un atac rusesc a vizat din nou orașul Harkov

Cel puțin două explozii s-au auzit în centrul orașului Harkov, după prânz, iar primarul Ihor Terehov a precizat, pe Telegram, că „orașul este sub foc inamic”, potrivit Ukrainska Pravda.

Există civili răniți, însă numărul lor va fi clarificat după intervenția serviciilor de urgență

Locuitorii orașului și raionului au fost sfătuiți să rămână în adăposturi.

Update 12:30. Un obuz rusesc a lovit o casă dintr-un sat ucrainean. Trei oameni au murit

Trei civli au fost uciși în urma unui atac al rușilor auspra regiunii Zaporojia, anunță autoritățile ucrainene. Atacul a avut loc duminică dimineață. Obuzul a lovit o casă dintr-un sat aflat aproape de linia frontului.

Atacul a vizat satul Guliaipole din sud-estul Ucrainei, a declarat guvernatorul local, potrivit Reuters.

”Doi bărbați și o femeie au murit sub dărâmăturile casei lor, care a fost lovită de un obuz rusesc”, a scris Ivan Fedorov pe Telegram.

Fedorov a mai spus că încă o persoană a fost rănită. El a explicat că rușii au bombardat satul cu un lansator de rachete Grad.

Update 08:45. Nou atac cu drone la Harkov, anunță primarul

În noaptea de 6 spre 7 aprilie, primarul din Harkov, al doilea cel mai mare din țară, a anunțat că o dronă-kamikaze rusească a lovit o casă din cartierul Șevcenkiv.

”Apărarea aeriană luptă acum împotriva invaziei dronelor inamice. Unul dintre UAV-uri a lovit o casă privată și a produs un incendiu. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a scris edilul Ihor Terehov, pe Telegram, preluat de Ukrainska Pravda.

În urma atacului masiv de sâmbătă, cel puțin 8 oameni au murit și alți 25 au fost răniți.

Update 08:15. Rușii au atacat Odesa cu o rachetă balistică

Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Odesei. Presa din Ucraina anunță că un bărbat și-a pierdut viața și infrastructura civilă a fost afectată.

Ultima dată când orașul-port din sudul Ucrainei a fost atacat cu rachete balistice s-a întâmplat în data de 15 martie. Atunci 20 de oameni și-au pierdut viața și jumătate din oraș a rămas fără curent electric.

Potrivit relatărilor, în locuri precum Avdiivka, soldații începeau ziua fără niciun cartuș disponibil, conform informațiilor publicate de Insider. Este important să verificăm și să confirmăm autenticitatea acestor declarații prin surse multiple pentru a înțelege pe deplin situația.

Veteranul american, cunoscut sub numele de "Jackie", se află în Ucraina începând cu anul 2022 și luptă în Brigada a Treia de Asalt.

El a afirmat că lipsa muniției s-a înrăutățit odată cu blocarea ajutorului din partea SUA, oferind astfel Rusiei un avantaj semnificativ. Potrivit lui Jackie, atâta timp cât Ucraina se confruntă cu lipsuri în artilerie, Rusia are "drumul liber".

A subliniat că rușii ”sunt acum acel prădător alfa de pe câmpul de luptă, capabil să tragă constant asupra infanteriei ucrainene”. De la începutul conflictului, Ucraina a fost în dezavantaj în ceea ce privește echipamentul militar, muniția și efectivele.

În acest context, veteranul american a remarcat că trupele ucrainene au fost nevoite să răspundă atacurilor cu mai puțină artilerie decât adversarii lor.

Cu toate acestea, datorită tacticilor și antrenamentelor, Ucraina a reușit adesea să obțină victorii pe front. Cu toate acestea, lipsa de resurse a schimbat această dinamică, a subliniat Jackie, evidențiind că devine din ce în ce mai dificil pentru Ucraina să obțină succese.

Veteranul a explicat că în multe situații, infanteria ucraineană a dominat infanteria rusă:

”Atunci când infanteria noastră luptă contra celei a rușilor, îi zdrobim. O facem tot timpul, nu e ceva deosebit. Odată ce lupta este infanterie contra infanterie, câștigăm”, a spus el.

În timpul luptelor de pe frontul din Avdiivka, unele trupe începeau ziua conștientizând că nu dispun de niciun cartuș pentru a trage, conform afirmațiilor lui Jackie.

În săptămâna în care forțele ucrainene s-au retras, stocurile de artilerie au fost complet epuizate. Aceasta a dus la obținerea primei victorii semnificative de către Rusia, deoarece armata ucraineană a rămas fără muniție. B

rigada lui Jackie încă se află în acea zonă, iar dificultățile legate de muniție persistă. Jackie a îndemnat SUA să continue să susțină Ucraina. A remarcat că ucrainenii gestionează eficient resursele de care dispun și reușesc să doboare avioane și nave rusești, chiar dacă au o forță aeriană mai mică și lipsesc de nave de război.

"De aceea cad toate aceste avioane. De aceea toate aceste tancuri sunt distruse. Toate aceste muniții se duc direct în armata rusă și funcționează foarte bine. Câte nave au fost scufundate în acest moment?", a explicat veteranul.

Război în Ucraina, 6 aprilie 2024 | Șase morți și 10 răniți, la Harkov, în urma unui atac cu rachete și drone

Război în Ucraina, 5 aprilie 2024 | Cinci rachete au fost lansate de Rusia asupra localității ucrainene Zaporojie. Trei persoane au fost ucise

Război în Ucraina, 4 aprilie 2024 | Stoltenberg: "Nu avem planuri să trimitem trupe de luptă în Ucraina"

Război în Ucraina, 3 aprilie 2024 | Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, propune un fond de ajutor militar de 100 de miliarde de euro pentru Ucraina 

Război în Ucraina, 2 aprilie 2024 | Ucraina a lovit ținte la peste 1.000 de kilometri de granița sa cu Rusia

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close