Antena 3 CNN Externe Reacția liderului Cataloniei, după mesajul Regelui: ” I-a ignorat deliberat pe catalanii care au fost victime ale violenţelor poliţiei”

Reacția liderului Cataloniei, după mesajul Regelui: ” I-a ignorat deliberat pe catalanii care au fost victime ale violenţelor poliţiei”

Reacția liderului Cataloniei, după mesajul Regelui: ” I-a ignorat deliberat pe catalanii care au fost victime ale violenţelor poliţiei”
Sursa foto: Foto: captura Youtube
05 Oct 2017   •   08:49

La doar o zi după ce regele Spaniei s-a adresat naţiunii, liderul separatist din Catalonia a avut propriul discurs prezentat publicului larg.

L-a atacat pe monarh acuzându-l că “ignoră milioane de catalani” şi că a adoptat poziţia guvernului de la Madrid. 

Carles Puigdemont a spus că ar putea declara independenţa “săptămâna viitoare”. Între timp, Comisia Europeană a cerut negocieri, pentru găsirea unei soluţii la criza fără precedent.

”Regele a avut acelaşi discurs că al guvernului Rajoy, ce s-a dovedit catastrofal pentru Catalonia şi a ignorat deliberat milioane de catalani, care nu gândesc ca ei. I-a ignorat deliberat pe catalanii care au fost victime ale violenţelor poliţiei”, a spus Puigdemont.

Potrivit stirileprotv.ro, cu 24 de ore mai devreme, regele Felipe a declarat drept “ilegal şi nedemocratic” referendumul de duminică trecută, din Catalonia.

“Au încălcat sistematic normele aprobate legal şi legitim, dând dovadă de o lipsă de loialitate inadmisibilă faţă de instituţiile statului. Acelaşi stat pe care aceste autorităţi îl reprezintă în Catalonia. ”, a declarat regele Spaniei.

×
Subiecte în articol: Catalonia discurs rege victime Politie atac
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close