Antena 3 CNN Externe Regina Rania a Iordaniei: Musulmanii moderaţi nu fac suficient pentru a lupta împotriva Statului Islamic

Regina Rania a Iordaniei: Musulmanii moderaţi nu fac suficient pentru a lupta împotriva Statului Islamic

Regina Rania a Iordaniei: Musulmanii moderaţi nu fac suficient pentru a lupta împotriva Statului Islamic
Sursa foto: Foto: /en.wikipedia.org/wiki/Queen_Rania_of_Jordan
26 Aug 2015   •   18:03

Regina Rania a Iordaniei a declarat miercuri că musulmanii moderați nu fac suficient pentru a lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI) și a făcut apel să se mizeze pe tineret pentru a se evita ca regiunea să fie 'devastată', transmite AFP.
 
"Daesh, care se pretinde Stat Islamic, continuă să-și răspândească ideologia diabolică" şi "modifică percepţia" asupra regiunii, a declarat regina, invitată la universitatea de vară a patronatului francez, consacrată în acest an tineretului.

"Musulmanii moderaţi din întreaga lume nu fac suficient pentru a câştiga lupta ideologică aflată în centrul acestei bătălii", a spus ea, aplaudată imediat de audienţă. "Evident, noi nu ajutăm activ Daesh, dar nici nu îi oprim", a adăugat ea.

"Regiunea mea are mare nevoie de prietenia voastră" şi în special de tinerii refugiaţi, a pledat regina.

Deşi a vorbit despre vitalitatea tinerilor antreprenori din Orientul Mijlociu și a precizat că "între 2005 și 2011 numărul de start-up-uri a crescut de opt ori în regiune", ea a subliniat că 'mai mult de un sfert' dintre tinerii din regiune sunt şomeri.

Tineretul din Orientul Mijlociu are nevoie de "educație, oportunități, locuri de muncă și (...) de puțină șansă, ca cineva să creadă în ei", a subliniat regina, angajată în dezvoltarea de programe educaționale în Iordania.

Potrivit suveranei, este necesar să se creeze "100 de milioane de locuri de muncă până în 2020" în regiune, în special pentru a se evita ca tinerii să se îndrepte spre extremism.

"Eşecul nu este o opțiune, deoarece dacă nu vom face față extremiștilor și ei vor câștiga, atunci regiunea va fi devastată rapid", a concluzionat ea, avertizând că acest lucru ar avea urmări la nivel mondial.
 

×
Subiecte în articol: statul islamic iordania regina
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close