Antena 3 CNN Externe Reguli noi de acces, în unele restaurante din Spania, din cauza valului patru de infectări COVID-19

Reguli noi de acces, în unele restaurante din Spania, din cauza valului patru de infectări COVID-19

Spania are noi reguli de acces în locurile publice, în regiunile cu o incidența mai mare a infectarilor cu virusul SARS-CoV-2. Mai mult, în curând ar putea fi introdusă și a treia doză de vaccin.

Reguli noi de acces, în unele restaurante din Spania, din cauza valului patru de infectări COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    27 Iul 2021   •   14:01

Persoanele care vor să intre în unităţile de alimentaţie publică, în localităţile cu o incidenţă mai mare de COVID-19, din regiunile Galicia și Insulele Canare, vor trebui să aibă aşa-numitul "paşaport COVID" începând de sâmbătă.

Măsura se aplică pentru prima dată în Spania, după ce alte ţări europene, printre care și Italia, au adoptat-o în diferite circumstanţe.

Documentul care asigură accesul în magazine poate fi un certificat de vaccinare împotriva COVID, de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe, scrie EFE.

O altă regiune spaniolă, arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic - una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării - va aplica aceeaşi măsură începând de lunea viitoare. În cazul său, regula este valabilă și pentru accesul în spaţiile sportive şi culturale închise, pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii.

Ambele regiuni au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol a subliniat că paşaportul Covid este conceput pentru a facilita mobilitatea între ţări, iar aplicarea lui în aceste condiţii de către autorităţile regionale trebuie să fie aprobată legal.

×
Subiecte în articol: reguli acces restaurante Spania nevaccinaţi
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close