Antena 3 CNN Externe Primul reprezentant din Generația Z în noul Congres al SUA | Are 25 de ani și a intrat în politică din cauza crimelor în masă din școlile americane

Primul reprezentant din Generația Z în noul Congres al SUA | Are 25 de ani și a intrat în politică din cauza crimelor în masă din școlile americane

"Am scris istorie pentru oamenii din Florida, pentru Generația Z și pentru toți cei care cred că merităm un viitor mai bun!"

Primul reprezentant din Generația Z în noul Congres al SUA | Are 25 de ani și a intrat în politică din cauza crimelor în masă din școlile americane
Sursa foto: Twitter @MaxwellFrostFL
de Adrian Iclozan    |    09 Noi 2022   •   13:29

Cu aceste cuvinte și-a marcat victoria electorală democratul Maxwell Alejandro Frost, un afro-cubanez în vârstă de 25 de ani.

Frost a candidat pentru Camera Reprezentanților în Districtul 10 din Florida, considerat cel mai liberal din acest stat. 

La câteva minute de la estimarea victoriei, anunțul său pe Twitter a atras un număr spectaculos de mesaje de susținere.

"Sunt mai mult decât recunoscător pentru oportunitatea de a-mi reprezenta căminul în Congresul Statelor Unite", a scris el.

Campania lui Frost s-a concentrat pe problemele pe care democrații le consideră de interes pentru alegătorii tineri: violența armată, schimbările climatice, dreptul la avort și asistența medicală extinsă.

Cu patru zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, tânărul a mărturisit că a devenit activist - 'organizator', precum Barack Obama odinioară - pentru că "nu dorea să fie împușcat la școală".

Evenimentul care i-a cimentat decizia a fost unul tragic: masacrul de la școala elementară "Sandy Hook" din Newton, Connecticut, din 14 decembrie 2012, soldat cu moartea a 26 de persoane, dintre care 20 de copii. 

Înaintea lui Maxwell Frost, un republican de 25 de ani a fost ales în Congres în 2020

În august, Frost declara în The New York Times că motivul pentru care problema violenței este atât de importantă pentru el îl constituie faptul că generația sa a avut parte de mai multe exerciții de protecție în caz de atac armat decât de exerciții în caz de incendiu.

În perioada premergătoare campaniei pentru Congres, tânărul politician democrat a fost director organizatoric la nivel național pentru "March for Our Lives", un grup care vizează controlul armelor de foc.

După atacul din luna mai de la școala din Uvalde, soldat cu 21 de morți, Frost l-a contestat public pe guvernatorul de Florida, Ron DeSantis, în legătură cu opiniile acestuia despre armele de foc.

Este neobișnuit ca un tânăr să fie ales în Congresul SUA la doar un sfert de secol de viață, comentează BBC, însă cazul lui Maxwell Frost nu este unic.

În 2020, republicanul Madison Cawthorn, care s-a născut în 1995, a înregistrat un succes similar, câștigând alegerile în Carolina de Nord.

Cawthorn nu a rezistat prea mult în forul legislativ american, pierzând nominalizarea în alegerile primare de anul acesta, în urma unui șir de scandaluri, menționează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Maxwell Frost Alegeri SUA 2022
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close