Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon, pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova

Igor Dodon, pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova

Preşedintele în funcţie al Republicii Moldova, Igor Dodon, considerat prorus, se află pe locul întâi în primul tur al scrutinului prezidenţial, cu 40,9% din voturi, urmat de Maia Sandu, liderul formaţiunii proeuropene Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), arată un sondaj de opinie, citat de Mediafax.

Igor Dodon, pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova
de Gabriel Dano    |    01 Noi 2020   •   22:40

Potrivit sondajului, efectuat de Comunitatea WatchDog.md și de Institutul de Politici Publice, Igor Dodon a obţinut 40,9% din voturi, iar Maia Sandu 34,6%.

Renato Usatâi este creditat cu 11,5%, Violeta Ivanov, cu 6,3%, iar Andrei Năstase, cu 2,9%, potrivit site-ului Unimedia.info. Octavian Ţîcu ar fi obţinut 1,7%, Dorin Chirtoacă, 1,3%, şi Tudor Deliu, 0,9%.

Prezenţa la urne la alegerile din Republoica Moldova a fost de 42,7%, potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău. Până la ora 21.00 au votat 1.213.737 de moldoveni. 

Scrutinul s-a desfășurat în condiții speciale, în contextul epidemiei de COVID-19. Purtarea măștii de protecție a fost obligatorie în secțiile de vot, iar măștile au fost puse la dispoziția alegătorilor de către reprezentanții Comisiei Electorale Centrale.

Igor Dodon şi Maia Sandu se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din R. Moldova, care va avea loc pe 15 noiembrie. 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close