Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Președinta Parlamentului din R. Moldova, confirmată pozitiv cu COVID-19. Zinaida Greceanîi se tratează acasă

Președinta Parlamentului din R. Moldova, confirmată pozitiv cu COVID-19. Zinaida Greceanîi se tratează acasă

Zinaida Greaceanîi, președinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus și se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie. 

Președinta Parlamentului din R. Moldova, confirmată pozitiv cu COVID-19. Zinaida Greceanîi se tratează acasă
de Dana Musceleanu    |    19 Oct 2020   •   12:30

În Republica Moldova tratamentul la domiciliu este permis, încă de la începutul pandemiei, de către normele sanitare oficiale, iar regulamentul parlamentului de la Chişinău prevede autoizolarea la domiciliu a politicienilor, până la prezentarea rezultatelor negative ale testului la COVID -19. 

Vestea despre Zinaida Greaceanîi vine după ce anterior mai mulţi membri ai Parlamentului au fost diagnosticați cu coronavirus: deputatul Eugeniu Nichiforciuc, pe când făcea parte din fracțiunea PDM, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, parlamentara Partidului Platforma DA Arina Spătaru, doi deputați de la PP Șor -  Vladimir Vitiuc, Igor Himici, deputatul Pro Moldova Oleg Sîrbu, dar și deputata Pro Moldova și ex-ministra Sănătății în Guvernul Filip, Ruxanda Glavan, scrie Agora.md.

Din 13 octombrie, autoritățile sanitare din Republica Moldova au decretat cod roșu de urgență medicală din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri de coronavirus. De la începutul pandemiei, Republica Moldova a înregistrat un total de 67.050 cazuri, din care 1584 - decese. 
De notat că, în plină asceniune a pandemiei, Republica Moldova se pregăteşte de alegeri prezidenţiale pe 1 noiembrie.
 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close