Antena 3 CNN Externe Revista presei. 12 victime civile în atac NATO în Afganistan. Abbas şi-a suspendat principalul consilier pentru corupţie. Trupele libaneze au deschis focul contra avioanelor israeliene

Revista presei. 12 victime civile în atac NATO în Afganistan. Abbas şi-a suspendat principalul consilier pentru corupţie. Trupele libaneze au deschis focul contra avioanelor israeliene

Revista presei. 12 victime civile în atac NATO în Afganistan. Abbas şi-a suspendat principalul consilier pentru corupţie. Trupele libaneze au deschis focul contra avioanelor israeliene
Sursa foto: ziare
15 Feb 2010   •   05:28
Trupele libaneze au deschis focul contra avioanelor israeliene

Trupele israeliene au deschis focul, duminică, contra a patru avioane israeliene care au intrat în spaţiul aerian libanez, a anunţat armata. Aviaonele israeliene încalcă adesea teritoriul libanez în misiuni de recunoaştere, cum sunt calificate de armata israeliană, scrie Fox News. Acestea usnt motive de ciocniri diplomatice constante între cele două state.
Armata libaneză a anunţat că a folosit echipament anti-aerian pentru a forţa avioanele inamice să părăsească spaţiul aerian.


12 victime civile în atac NATO


Rachetele NATO au ucis 12 civili afgani, duminică, în a doua zi a ofensivei menite a impune autoritatea guvernului în una din ultimele enclave talibane în cea mai violentă provincie din Afganistan.
Asaltul, unul din cele mai mari de la începerea războiului, pune la test planul lui Barack Obama de a mai trimite 30.000 de sodaţi suplimentari pentru cuceri zonele controlate de insurgenţi înainte de o retragere în 2011 . NATO şi-a cerut scuze pentru victimele civile ce pun în pericol şi efortul de a câştiga încerederea afganilor.
Ofensiva a fost anunţată de mai multe săptămâni pentru a convinge luptătorii talibani să plece, astfel încât regiunea să fie cucerită cu efort minim, explică Reuters.
În pofidda eforturilor, două rachete trase de trupele NATO spre militanţii care i-au executau foc spre ele au ratat ţinta şi au lovit o casă unde au ucis 12 persoane.




Abbas şi-a suspendat principalul consilier pentru corupţie

Preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas şi-a supendat şeful administraţiei prezidenţiales, Rafiq Husseini, după ce postul tv israelian a prezenat o casetă în care Husseini apare cum îl batjocoreşte pe Abbas şi predecesorul acestuia, Yasser Arafat, şi încearcă să covingă o femeie să facă sex cu el, transmite Haaretz.
Femeia, agent trimis de Fahmi Shabaneh, fost ofţer de informaţii însărcinat cu anchetarea corupţiei în cadrul Autorităţii, i-a spus lui Husseini că este interesată să lucreze la biroul său. Shabaneh, care a înregistrat caseta cu camera ascunsă, în 2008, arăta că Husseini a încercat să schimbe influenţa cu sexul.
Husseini a declarat că a fost încolţit de o bandă ce lucra pentru "spionajul israelian." Oricum, acesta va rămâne suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close