Antena 3 CNN Externe Revista presei. 3,5 milioane copii americani, în pragul foametei. Un judecător francez va ancheta averea a trei lideri africani. Brazilia, distrusă de inundaţii.

Revista presei. 3,5 milioane copii americani, în pragul foametei. Un judecător francez va ancheta averea a trei lideri africani. Brazilia, distrusă de inundaţii.

Revista presei. 3,5 milioane copii americani, în pragul foametei. Un judecător francez va ancheta averea a trei lideri africani. Brazilia, distrusă de inundaţii.
Sursa foto: revista presei
08 Mai 2009   •   05:18
SUA: 3,5 milioane copii sub cinci ani sunt în pragul foametei


Un număr de circa 3,5 milioane copii sub cinci ani sunt în pragul foametei în SUA, potrivit unui studiu recent. Organizaţia Feeding America şi-a bazat concluziile pe datele din 2005-2007 ale Departamentului Agriculturii şi biroului de recensământ al SUA, scrie CBS.
Studiul mai arată că în 11 state americane, peste 20% din copii în această categorie de vârstă sunt supuşi acestui risc, Louisiana având cea mai mare cotă.
Potrivit datelor Departamentului pentru Agricultură, 11 procente din casele din SUA nu aveau destulă mâncare pentru o viaţă activă, sănătoasă, datele fiind de înainte ca economia să se înrăutăţească anul trecut.


Un judecător francez va ancheta averea a trei lideri africani

Un judecător din Paris este aproape de a provoca o mare problemă guvernului francez cu o anchetă a presupusei averi furate de trei preşedinţi Africani, apropiaţi ai Parisului.
Două alte plîngeri ale unui grup anti corupţie au fost îngropate la presiunea autorităţilor franceze. Cu toate acestea, cel mai respectat magistrat din Paris, Françoise Desset, a fost de acord să ancheteze averile- de la castele la maşini scumpe şi conturi bancare, deţinute de familiile aflate la conducere în Gabon, Guinea Ecuaorială şi Congo-Brazzaville.
Preşedintele Nicolas Sarkozy, apropiaz de Omar Bongo din Gabon, trebuie să decidă în următoarele zile dacă face apel. Ancheta, care ar putea dura luni, vine ca urmare a unei plângeri a grupului Transparency International. Daniel Lèbegue, preşedintele organizaţei, sublinia că ?este pentru prima dată în lume când un judecător recunoaşte dreptul unui ONG de a deschide proces în numele victimelor corupţiei" .
Potrivit informaţiilor publicate de Libération şi citat de The Independent, preşedintele Bongo ? cel mai longeviv lider din Africa subhariană - ? are în Franţa proprietăţi de zeci de milioane de euro, 70 de conturi, mai multe castele şi 11 case şi apartamente în jurul Parisului.
Familia preşedintelui Sassou-Nguesso din Congo-Brazzaville ? una din cele mai sărace ţări din lume ? se estimează că are 11 conturi bancare , 13 maşini de lux, 9 proprietăţi în zona Paris. Iar preşedintele Obiang din Guinea are un avion privat, două maşini de lux şi o vilă de 35 milioane de dolari în Malibu, California.


Gripa porcină: Mexic impune reguli mai dure

Angajaţii mexicani sunt obligaţi să muncească la doi metri distanţă, iar cinematografele trebuie să lase un loc distanţă de fiecare parte a clienţilor, ca parte a noilor reguli impuse de guvernul mexican pentru a combate gripa porcină.
După cinci zile în care capitala Ciudad de Mexico, cu o populaţie de 20 de milioane de oameni, a fost efectic închisă, oamenii fiind sfătuiţi să stea acasă, viaţa începe să intre în normal, crede The Telegraph.
Cafenelele s-au redeschis precum şi şcolile. Cu toate acestea, restaurantele nu au voie să fie ocupate decât în proporţie de 50% şi tot personalul trebuie să poarte măşti. De asemenea, mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate, iar călătorilor li se oferea gel pentru curăţare.
Industria şi turismul fiind oprite, guvernul estima pierderle la 2.3 miliarde dolari


SUA: Nu vom desfăşura trupe în Pakistan

Secretarul american al Apărării Robert Gates a declarat în faţa trupelor SUA din Afganistan că nu vor fi trimişi soldaţi în Pakistan. Acesta a făcut precizarea că nu există planuri de desfăşurare de trupe în Pakistan, în pofida temerilor legate de violenţele crescânde între trupele pakistaneze şi militanţii talibani, relatează ABC News.
Joi, armata pakistaneză a continuat să lupte cu gherilele talibanilor în valea Swat. Miercuri, lideerul pakistanez Asif Ali Zardari a apelat la preşedintele President Barack Obama pentru mai mult ajutor în a combatea avansarea talibanilor, care au ajuns la 90 de kilometri de capitala Islamabad.


Murdoch: ziarele online vor fi accesate contra cost

Rupert Murdoch doreşte ca într-un an de zile să reformeze radical afacerile sale de media aparţinând News Coropration. El va cere bani pentru accesarea site-urilor ziarelor care îi aparţin, apreciind că încearcă să repare un model de afacere care, în prezent, nu funcţionează .
Miliardarul a declarat că ziarele trec printr-o dezbatere epocală dacă să se schimbe. El a dat ca exemplu în acest sens de reuşită ediţia online a Wall Street Journal. Scăderile veniturilor de la ziare au dus profitul trimestrial al corporaţiei la o cădere de 47% la 755 milioane de dolari.
Divizia de ziare a News Corp abia dacă a supravieţuit, cu un profit pe trimestru de 7 milioane de dolari, de la 216 milioane de dolari anul trecut, calculează The Guardian.
De asemenea, pe sectorul Tv, profitul a ajuns de la 419 milioane de dolari la patru milioane de dolari. News Corp a redus numărul de locuri de muncă cu 3000 anunl trecut.
Totuşi, industria filmului a adus o creştere a profitului de 8% la 282 milioane, iar Fox News Channel a adus profit din abonamente pe cablui de 429 milioane.

31 de morţi în urma inundaţiilor din Brazilia

Inundaţiile din Brazilia au ucis cel puţin 31 de persoane iar alte 500.000 au rămas fără adăpost. Circa 270 de oraşe din 10 state au fost inundate de râurile umflate din cauza ploii.
De altfel, ajutoarele şi mâncarea trimise de guvern pot fi expediate doar cu elicopterul în unele comunităţi tocmai din cauza acestor inundaţii.
În unele locuri plouă neîncetat de două săptămâni şi prognozele vorbesc de încă 10 zile în condiţii identice. Meteorologii sunt împărţiţi în privinţa evaluării a ce a provocat atât de multă ploaie, mai ales în regiunea nord-estică, de obicei mai secetoasă, subliniază CNN.
Unii spun că temperatura oceanului este de vină, în vreme ce alţii cred că despădurirea a dus la schimbarea climei.


Fosta companie Blackwater se retrage din Bagdad

Fosta companie Blackwater şi-a încheiat operaţiunile din Bagdad, joi, punând astfel capăt unui capitol negru din relaţiile americano-irakiene, ce a început cu împuşcarea unor irakieni de către companie.
Irakienii au salutat plecarea din capitală a firmei, care a protejat diplomaţii americani din Irak încă de la începutul războiului, în 2003. Compania, care şi-a schimbat numele în Xe, va continuă să opereze în unele zone sudice şi să folosească serviciul de aviaţie până în septembrie.
Sfârşitul operaţiunilor din Bagdad vine la aproape doi ani după ce guvernul irakian a cerut plecarea acesteia, urmare a unui măcel în capitala irakiană, când au murit 17 civili irakieni, aminteşte AP.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close