Antena 3 CNN Externe Revista presei. Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen. Chavez ameninţă cu naţionalizarea minelor de aur. Haiti renunţă la acuzaţiile de răpire contra americanilor

Revista presei. Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen. Chavez ameninţă cu naţionalizarea minelor de aur. Haiti renunţă la acuzaţiile de răpire contra americanilor

Revista presei. Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen. Chavez ameninţă cu naţionalizarea minelor de aur. Haiti renunţă la acuzaţiile de răpire contra americanilor
Sursa foto: ziare internationale
27 Apr 2010   •   04:18

Atentat împotriva ambasadorului britanic în Yemen

Ambasadorul britanic în Yemen a scăpat nevătămat, luni, după un atentat sinucigaş împotriva coloanei oficiale a acestuia în oraşul Sanaa, soldat cu moartea unei persoane, au precizat surse din cadrul serviciilor de securitate.
Ambasadorul Marii Britanii în Yemen nu a fost rănit în explozia produsă în apropierea vehiculului său, a confirmat Ministerul britanic de Externe, precizând că ambasada britanică din Sanaa a fost închisă publicului în urma incidentului, arată
AP.

Anterior, serviciile secrete yemenite anunţaseră că un terorist-kamikaze atacase convoiul amabasadorului, la aproximativ 600 de metri de sediul misiunii diplomatice.
Atentatorul era un licen de 22 de ani, iar deşi nimeni nu a revendicat atacul, acesta poartă amprenta al Qaeada.






Chavez ameninţă cu naţionalizarea minelor de aur

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a ameninţat că va naţionaliza minele de aur concesionate din ţară.
Liderul socialist acuza companiile miniere că au distrus mediul şi încalcă drepturile muncitorilor.
Chavez a criticat dur proprietarii concesiunilor, denumindu-i "nebuni" conduşi de lăcomia capitalistă care polzuează junglele din Venezuela şi exploatează angajaţii, transmite The Independent.
El a propus revocarea concesiunilor miniere.
Chavez a naţionalizat afacerile din oţel, telecomunicaţii, electricitate, ciment şi petrol.




Deşeuri radioactive din Marea Britanie, aruncate la groapa de gunoi

Cinci saci cu deşeuri radioactive de la centrala nucleară Sellafield, din Marea Britanie, au fost aruncaţi la o groapă de gunoi, după ce un scanner defect i-a clasificat din greşeală ca neprezentând riscuri.
Inspectorii de la Agenţia de Mediu au găsit unul dintre saci, dar se află în căutarea celorlalţi patru la groapa de gunoi Lillyhall de lângă Workington, în comitatul Cumbria.

Deşeurile, care provin din zone cu risc de contaminare radioactivă de la centrala Sellafield, ar fi trebuit depozitate în construcţii speciale de beton, scrie The Times.

Sellafield Ltd. a suspendat operaţiunile vizând depozitarea sacilor de deşeuri pe parcursul desfăşurării investigaţiilor agenţiei.

Această eroare pune în dificultate centrala Sellafield, în contextul în care, în urmă cu două zile, sindicatele şi-au manifestat îngrijorarea privind disponibilizarea a 1.200 de persoane. Compania a recunoscut că şi-ar putea reduce cheltuielile alocate "activităţilor cu risc scăzut", ca parte a unui efort de eficientizare.

O purtătoare de cuvânt a Sellafield declarat că sacii conţineau doar deşeuri slab radioactive, neexistând riscuri pentru populaţie sau personalul de la Lillyhall.



Haiti renunţă la acuzaţiile de răpire contra americanilor

Un judecător haitian a declarat luni că a respins acuzaţiile de răpire şi asociere criminală contra a 10 misionari americani reţinuţi pentru că au încercat să treacă peste graniţă un autobuz cu copii după cutremurul din 12 ianuarie.
Judecătorul Bernard Saint-Vil arăta că Laura Silsby, ultima din cei 10 misionari închişi la Haiti, încă poate fi acuztaă de organizarea efortului de a transporta 33 de copii la un orfelinat din Republica Dominicană,scrie USA Today.
Silsby poate primi o sentinţă de trei ani închisoare în caz de condamnare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close