Antena 3 CNN Externe Revista presei. Berlusconi atacă presa italiană. SUA măreşte bugetul pentru război. Europa a lansat cei mai scumpi sateliţi

Revista presei. Berlusconi atacă presa italiană. SUA măreşte bugetul pentru război. Europa a lansat cei mai scumpi sateliţi

Revista presei. Berlusconi atacă presa italiană. SUA măreşte bugetul pentru război. Europa a lansat cei mai scumpi sateliţi
Sursa foto: revista presei
15 Mai 2009   •   06:01
Berlusconi atacă presa italiană

Silvio Berlusconi a lansat un atac dur asupra publicaţiei La Repubblica, acuzând ziarul de defăimare şi denigrare după ce i-a cerut să explice relaţia sa cu Noemi Letizia, adolescenta care îi spune ?Papi?.
Un comunicat al biroului premierului italian susţine că există campanie de presă contra lui Berlusconi, alimentată de ?invidie şi ură contra prim-ministrului?, scrie The Times.
Aceasta ar lua forma unor ?atacuri josnice?, menite a influenţa alegerile europene şi locale din iunie. În plus se scrie că în în lipsă ?de arumente politice concrete ?, opoziţia exploatează exclusiv chestiuni private cu scopuri politice.
Pe de altă parte, La Repubblica scrie că biroul premierul nu a răspuns la întrebările lansate de publicaţie şi la care se promisese un răspuns în două zile, referitoare la chestiuni politice.
Drept urmare a publlicat ?contradicţiile şi omisiunile? din relaţia lui Berlusconi cu Letizia, precum şi cu starletele propuse a candida în alegeri.




Europa a trimis pe orbită sateliţi de 2 miliarde euro

Cel mai valoros transport pe care Europa l-a trimis pe orbită, o pereche de telescoape în valoare de 1,9 miliarde de euro, a fost lansat cu racheta Ariane 5 de Kourou, Guiana Franceză. Acestea vor oferi astronomilor o nouă perspectivă asupra celor mai begre, reci şi vechi părţi ale universului.

Lansarea reuşită a celor două aparate europene, Herschel şi Planck, a concis cu prima ieşire în spaţiu a astronauţilor de pe Atlantis, care încearcă să modernizeze telescopul Hubble, ce are o vechime de 11 ani, aminteşte Financial Times.

În timp ce Hubble observă lumina vizibilă, Herschel şi Planck vor scana spaţiul la lungimi de undă ce nu sunt detectabile ochiului uman.


SUA măreşte bugetul pentru război


Democraţii americani au votat cu uşurinţă un act înaintat de administraţie pentru alocarea unui suplimet de 96.7 miliarde dolari pentru cheltuieli de război în Afganistan şi Irak.
De altfel, chiar şi republicanii au susţinut propunerea, chiar dacă suma aprobată este cu 12 miliarde mai mare decât ce ceruse preşedinţia SUA. Măsura va duce totalul finanţării asigurată de Congres pentru Irak şi Afganistan la peste 900 miliarde dolari, transmite AP.
La Senat, o comisie a aprobat un act de alocare a 91.3 miliarde dolari pentru acelaşi război, din care 50 milioane pentru închiderea închisorii Guantanamo.


Marina americană reţine 17 piraţi în Golful Aden

Marina americană a anunţat că a capturat 17 presupuşi piraţi în urma unui atac ce a vizat o navă egipteană în Golful Aden, scrie CNN.
U.S. Navy a informat, într-un comunicat, că distrugătorul coreean ROKS Munmu the Great şi crucişătorul american Gettysburg au trimis elicoptere pentru a ajuta nava egipteană Motor Vessel Amira după ce a fost atacată. Incidentul a avut loc miercuri, la aproximativ 75 de mile sud de portul yemenit al-Mukalla.
Marina americană a anunţat de asemenea că i-a adus pe suspecţi la bordul crucişătorului Gettysburg pentru a-i interoga, adăugând că a confiscat opt puşti de asalt, un lansator de grenade şi un proiectil pentru acesta.


Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close