Antena 3 CNN Externe Revista presei. Bombardamente greşite de armata SUA în Afganistan. Premierul britanic, împins spre demisie. Piraţi, prinşi şi eliberaţi. Angelina Jolie, cea mai puternică celebritate

Revista presei. Bombardamente greşite de armata SUA în Afganistan. Premierul britanic, împins spre demisie. Piraţi, prinşi şi eliberaţi. Angelina Jolie, cea mai puternică celebritate

Revista presei. Bombardamente greşite de armata SUA în Afganistan. Premierul britanic, împins spre demisie. Piraţi, prinşi şi eliberaţi. Angelina Jolie, cea mai puternică celebritate
Sursa foto: revista presei
04 Iun 2009   •   05:43
Raport militar: Trupele americane au comis erori în atacurile aeriene ce dus la victime civile

Trupele americane au făcut erori substanţiale şi nu au respectat cu stricteţe regulamentul pentru evitatea victimelor în timpul unui asalt aerian asupra luptătorilor talibani, luna trecută.

Un oficial militar arăta că o anchetă a armatei a descoperit că ?au fost făcute erori? în atacul ce a ucis zeci de persoane civile în provincia Farah, pe 4 mai, aminteşte AP.

În urma acestui incident, comandatul american din estul Afganistanului, generalul Curtis Scaparrotti, a dezvăluit că, de acum, se va folosi sprijinul aerian pentru trupe doar când au nevoie de protecţie şi pentru a încheia misiunea, iar atacurile aeriene vor fi folosite cu atenţie.


Premierul britanic, împins spre demisie

Secretarul Comunităţilor Hazel Blears şi-a dat demisia din cabinetul premierul britanic Gordon Brown, fiind a doua plecare de top tocmai în preajma alegerilor europarlamentare.

Premierul s-a văzut astfel nevoit să se apere în faţa parlamentarilor în faţa acuzelor că executivul său s-ar "topi" şi a respins necesitatea unor alegeri generale anticipate, relatează BBC.
Deşi ceilalţi membri ai cabinetului au apărat ?curajul şi tenacitatea" liderului britanic, BBC scrie că unui parlamentari laburişti cer demisia lu Brown din funcţia de premier şi preşedinte al partidului.
De asemenea, presa britanică a remarcat că The Guardian, publicaţia cea mai apropriată de laburişti a început o campanie prin care demisia de onoare a premierului.
Ministrul britanic de interne, dna Jacqui Smith, va demisiona din funcţie la viitoarea remaniere guvernamentală, considerată tot mai inevitabilă în perspectiva înfrângerii laburiştilor în alegerile europarlamentare şi locale de joi, 4 iunie, informează AFP şi Reuters, citând presa britanică.
Potrivit unei surse din anturajul ministrului, citată de agenţia Press Association, Jacqui Smith i-a comunicat în urmă cu două luni premierului Gordon Brown intenţia sa de a părăsi cabinetul la următoarea remaniere.


Piraţi somalezi, prinşi şi eliberaţi

Armata britanică a capturat circa 12 piraţi somalezi înarmaţi cu mitraliere, grenade şi cârlige în Golful Aden. Cu toate acestea, din cauza regulamentului de angajare în luptă, piraţii au fost eliberaţi.
?Putem aresta piraţi doar dacă îi prindem în flagrant sau pe punctul de a ataca?, a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Londra.
Toate armele şi muniţia a fost confiscată, iar unul din cele două vase cu care erau piraţii a fost incendiat de militari.



SUA cere Coreii de Nord să înceteze comportamentul provocator

Diplomaţi americani au presat Coreea de Nord să pună capăt comportamentului beligerant şi să revină la discuţiile despre dezarmare chiar când statul comunist se pregăteşte pentru lansarea unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune, scrie Fox News.
Vicesecretarul de stat James Steinberg şi alţi diplomaţi au vizitat Seul în încercarea de a găsi un răspuns comun la testul nuclear al Phenianului de pe 25 mai şi a lansării ulterioare a rachetei.
Între timp, Consiliul de Securitate al ONU continuă să discute despre cum să pedepsească Nordul.
Ultima rachetă, despre care se crede că poate atinge SUA, este asamblată aproape de graniţa cu China. Aceasta pare mai lungă decât cea lansată anterior.


Angelina Jolie devine cea mai puternică celebritate

Angelina Jolie a detronat-o pe Oprah Winfrey de pe poziţia de cea mai puternică celebritate din lume, potrivit revistei Forbes. Actriţa a trecut pe prima poziţie în locul moderatoarei TV în topul anual al celor mai faimoase şi bogate 100 de vedete, constituit pe baze expunerii media şi veniturilor din anul precedent.

Jolie o prezenţă constantă a ziarelor, a obţinut anul trecut 27 milioane de dolari, ceea ce a propulsat-o de pe locul trei, şi are mai multă putere datorită expunerii cauzată de filme precum"Wanted" sau "Kung Fu Panda."
Pe locul doi, Winfrey încă are cel mai mare venit- 275 milioane dolari, scrie CBS News.
Madonna este pe trei, urmată de Beyonce, Tiger Woods, Bruce Springsteen şi Steven Spielberg.
Jennifer Aniston şi Brad Pitt - sunt pe locurile opt şi nouă, în vreme ce top 10 este completat de vedeta Los Angeles Lakers - Kobe Bryant.


Kim Jong-il mănâncă peşti vii

Liderul nord-coreean Kim Jong-il mănâncă peşti vii, susţine fostul său bucătar. Acesta arăta că dictatorul comunist se bucura de deliciile pescăreşti, când peştele încă dădea din coadă.
Fostul bucătar, aflat acum în exil va publica o carte despre experienţa sa alături de preşedintele coreean, notează
The Telegraph.
În aceasta va dezvălui cum Kim dădea petreceri cu femei goale care dansau pe muzică pop americană.


Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close