Antena 3 CNN Externe Revista presei. Coreea de Nord ameninţă navele SUA. Israelienii folosesc de patru ori mai multă apă decât palestinienii. Radio Vatican va difuza reclame

Revista presei. Coreea de Nord ameninţă navele SUA. Israelienii folosesc de patru ori mai multă apă decât palestinienii. Radio Vatican va difuza reclame

Revista presei. Coreea de Nord ameninţă navele SUA. Israelienii folosesc de patru ori mai multă apă decât palestinienii. Radio Vatican va difuza reclame
Sursa foto: revista presei
28 Mai 2009   •   05:59
Clinton avertizează Coreea că va suporta consecinţe la acţiunile sale

Secretarul american de stat Hillary Clinton a fost foarte critică la adresa Coreii de Nord pentru activităţile nucleare, apreciind că statul comunist a ignorat comunitatea internaţională şi a continuat să se manifeste de o manieră provocatoare şi beligerantă faţă de vecini.
?Există consecinţe la asemenea acţiuni?, a lansat Clinton, citată de CNN.

Sepratat un ONG a avertizat că este posibil de a fi început reprocesarea combustibilului folosit la separarea plutoniului de la Yongbyon."


Coreea de Nord ameninţă SUA cu lovituri militare
Între timp, Coreea de Nord a ameninţat cu lovituri militare asupra navelor SUA şi Coreii de Sud şi a renunţat la armistiţiul din 1953 ce pune capăt războiului coreean, aminteşte AP.
Ameninţarea vine ca rumare a deciziei luată la Seul de a se alătura altor 90 de state în a opri şi verifica nave suspectate că ar transporta arme interzise.



Franţa admite că nu a invitat-o pe Regina Marii Britanii la 65 de ani de la debarcarea din Normandia

Franţa a admis că nu a invitat"personal" Regina la cea de-a 65-a aniversare a Zilei Z, dar spune că este un oaspete binevenit.
Un purtător de duvând al guvernului spune că aniversarea din acest an din Normandia este în primul rând franco-americană, având în vedere recenta alegere a lui Barack Obama", scrie The Telegraph.
Franţa mai arată că a trimis o invitaţie guvernului britanic, după ce a primit o cerere în acest sens, dar nu este treaba Parisului să desemneze reprezentantul londonez.


Raport: Israelienii folosesc de cinci ori mai multă apă decât palestinienii

Seceta mare din Orientul Mijlociu accentuează disputa pe resursele de apă. Banca Mondială a descoperit că Israel foloseşte de patru ori mai multă apă decât palestinienii, cu care împarte pânza freatică.
Regiunea este în faţa celui de-al cincilea an de secetă, iar Banca Mondială a găsit discrepanţe majore în folosirea banilor între israelieni şi palestinieni, deşi împart acceeaşi sursă montană de-a lungul West Bank. Palestinienii au acces la o cincime din livrarea de apă, în vreme ce Israelul ia restul.
Evreii folosesc 240 metri cubi de persoană pe an, faţă de 75 mc ai palestinienilor din West Bank şi 125 mc pentru cei din Gaza. Palestinienii din West Bank trebuie să se bazeze pe achiziţia apei de la companie israeliană Mekorot, relatează The Guardian.
În unele zone din West Bank, consumul e de 10-15 litri pe zi sun nivelul nevoilor umane.


Premieră după 80 de ani: Radio Vatican acceptă publicitate

La aproape 80 de ani de la prima emisiei, Radio vatican va începe să găzduiască reclame pentru a putea acoperi costurile, a anunţat directorul Federico Lombardi . Pentru ca vocea Papei şi a Bisericii Catolice să fie auzită în lume se cheltuiesc anual circa 19 milioane de lire sterline, iar acum are nevoie de bani, explică BBC News.

Veniturile din publicitate vor aduce circa 175.000-260.000 de lire pe an. O agenţie din domeniu se va ocupa de ?cenzurarea? spoturilor care nu corespund standardelor morale ale bisericii.
Prima reclamă va fi diguzată pe 6 iulie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close