Antena 3 CNN Externe Revista presei. Coreea de Nord pune armata în ?alertă specială?. UBS va dezvălui numele a 5000 de clienţi americani

Revista presei. Coreea de Nord pune armata în ?alertă specială?. UBS va dezvălui numele a 5000 de clienţi americani

Revista presei. Coreea de Nord pune armata în ?alertă specială?. UBS va dezvălui numele a 5000 de clienţi americani
Sursa foto: revista presei
17 Aug 2009   •   05:34
Coreea de Nord pune armata în ?alertă specială?

Coreea de Nord a arătat că armata sa va fi în "alertă specială " din cauza exerciţiilor militare comune ale SUA cu Coreea de Sud. Anunţul a fost făcut luni, în aceeaşi zi în care Phenianul a anunţat reluarea proiectelor principale de reconciliere cu Seulul, de reunire a familiilor separate şi organizare în comun a turismului.
Armata Nordului a subliniat că trupele sale vor în alertă specială începând de luni, transmite AP.
De asemenea, arăta că se va răspunde fără milă la "cea mai mică provocare militară" din partea Coreii de Sud sau SUA.
Anterior, Nordul anunţase că ridică restricţiile la graniţa cu Sudul pentru a permite reuniunile familiilor separate şi reluarea turismului.


Economia Japoniei a crescut în trimestrul doi

Economia Japoniei a crescut cu un ritm anul de 3,7 procente în trimestrul doi, demonstrând că treptat exporturile reiau ritmul după cea mai gravă recesiune a ţării de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, arată New York Times.
Comparativ cu trimestrul anterior, a doua mare economie a lumii a urcat cu 0.9 procente în aprilie-iunie, potrivit datelor oficiale.
În plus datele recente arată că există semne ale unei reveniri a PIB-ului.



UBS va dezvălui numele a 5000 de clienţi americani


Acordul dintre SUA şi Elveţia privind banca elveţiană UBS presupune dezvăluirea datelor legate de 5000 de deţinători de conturi secrete la această instituţie, scrie săptămânalul NZZ am Sonntag, citat de Reuters.
Astfel se pune capăt disputei dintre instituţiile fiscale americane şi bancă, care a fost dată în judecată pentru a dezvălui numele a 52.000 de clienţi americani suspectaţi de evaziune fiscală.
De asememea, formal, secretul bancar elveţian rămâne intact, deşi mulţi bancherti consideră că a fost grav afectat.
UBS va scăpa ca urmare a acestui acord şi de plata unei amenzi.


Clotilde Reiss, eliberată din închisoarea iraniană pe cauţiune

Franţuzoaica Clotilde Reiss, aflată într-o închisoare iraniană din 1 iulie pentru că a participat la manifestaţiile de protest postelectorale din această ţară, a fost pusă în libertate duminică seara "în stare bună a sănătăţii" şi va fi "cazată" în Ambasada Franţei din Teheran, a anunţat duminică Preşedinţia franceză, scrie The Times.
Tânăra femeie, care a fost eliberată pe cauţiune, nu poate părăsi Iranul pentru moment şi va fi găzduită de Ambasada franceză "în aşteptarea reîntoarcerii sale în Franţa", arată comunicatul Palatului Elysee.

Autorităţile franceze au cerut celor iraniene "să pună capăt cât mai rapid procedurilor judiciare împotriva Clotildei Reiss şi a dnei Nazak Afshar, care nu se justifică prin nimic", adaugă preşedinţia, transmite şi Reuters.
Şeful statului francez "mulţumeşte ţărilor UE şi celorlalte ţări prietene, ca Siria, pentru solidaritatea şi sprijinul aduse şi pe care vor continua să-l aducă până când cele două compatrioate ale noastre îşi vor regăsi libertatea deplină", se comunică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close