Antena 3 CNN Externe Revista presei internaţionale. Tony Blair devine cel mai scump orator, SUA promite o lume fără arme nucleare

Revista presei internaţionale. Tony Blair devine cel mai scump orator, SUA promite o lume fără arme nucleare

Revista presei internaţionale. Tony Blair devine cel mai scump orator, SUA promite o lume fără arme nucleare
Sursa foto: ziare
06 Apr 2009   •   05:21
Blair devine cel mai bine plătit orator

Tony Blair, fostul premier britanic, devine cel mai bine plătit otator, cu 364.000 de lire sterline pe oră. Astfel, în pofida crizei globale, el a fost plătit cu această sumă pentru un discurs de oră în Filipine. Prin această sumă îi declasează pe foştii preşediţi americani Bill Clinton şi George W Bush, care taxează cu doar 100.000 de lire sterline pe discurs, scrie Daily Mail.
De când a părăsit funcţia de premier, acum mai puţin de doi ani Blair a strâns nu mai puţin de 15 milioane d elire sterlinem mai ales din discursuri.
Între timp, politicianul este preocupat să devină primul preşedinte al UE anul următor.


Chavez vrea relaţii raţionale cu SUA

În pofida recentelor critici, liderul venezuelean declară că vrea să apese butonul de reset. Preşedintele Hugo Chavez declar că speră să reseteze relaţiile cu SUA la viitorul summit.

Deşi l-a criticat pe Barack Obama, Chavez susţine acum că vrea ?relaţii raţionale? între cele două guverne.
Relaţiile SUA cu Venezuela s-au agravat mult sub preşedinţia lui George W. Bush - cu minimul atins în septembrie când ambasadorul american a fost expulzat, iar cel venezuelean la Washington a fost retras, notează CBS news.
Liderul socialist aprecia despre Obama că este ignorant după ce preşedintele SUA l-a acuzat pe Chavez de "export de terorism" şi că este un obstacol la progresul AmericiI Latine

Barack Obama vrea o lume fără arme nucleare

Statul care a lansat două bombe atomice asupra Japoniei în 1945 are o ?responsabilitate morală? să muncească pentru a se asigura ?o lume fără arme nucleare?, declara Obama la Praga.
Obama declara unei mulţimi de peste 20.000 de oameni că armele nucleare sunt ?cea mai periculoasă moştenire a Războiului Rece", iar riscurile pentru un atac nuclear bz au fost nicicând mai mari deoarece "teroriştii sunt hotărâţi să cumpere, construiască sau fura una", relatează Telegraph.
Oficialu a promis să conducă lumea în acest efort.

Liderul de la Washington a ajuns în Turcia

Preşedintele american Barack Obama a ajuns duminică în Turcia, în prima vizită într-un oraş musulman.Vizita este o recunoaştere a dorinţei de la Washington de a rezolva confruntările din Iran spre Afganistan, crede Reuters.
Vizita este menită a obţine ajutorul Turciei în căutarea unei noi strategii pentru Afganistan, odată cu reducerea trupelor din Irak. Liderul american se va întâlni cu premierul Tayyip Erdogan şi cu preşedintele Abdullah Gul,dar va vorbi şi parlamentului.



Liderii NATO aprobă o nouă abordare pentru Afganistan

În jur de 5000 de soldaţi în plus au fost promişti la summitul NTAO, dar Obama nu a reuşit să obţină trupe de luptă. Liderii NATO au căzut de acord să trimită mai multe trupe în Afganistan , punctează Independent.
Această înţelegere este sub ambiţiile preşedintelui Barack Obama. Spania, Olanda, Portugalia, Italia, Grecia, Polonia, Turcia, Croatia, Germania şi Marea Britanie au promis să trimită 5000 de soldaţi şi poliţişti pentru a antrena armata Afganistanului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close