Antena 3 CNN Externe Revista presei. Irakul ocupă tabăra Mujahedinilor Poporului din Iran. Dalai Lama: Criza, ocazie pentru a ne gândi la alte valori decât banii. Posibile cursuri pentru elevi la BBC, din cauza pandemiei de gripă

Revista presei. Irakul ocupă tabăra Mujahedinilor Poporului din Iran. Dalai Lama: Criza, ocazie pentru a ne gândi la alte valori decât banii. Posibile cursuri pentru elevi la BBC, din cauza pandemiei de gripă

Revista presei. Irakul ocupă tabăra Mujahedinilor Poporului din Iran. Dalai Lama: Criza, ocazie pentru a ne gândi la alte valori decât banii. Posibile cursuri pentru elevi la BBC, din cauza pandemiei de gripă
Sursa foto: revista presei
29 Iul 2009   •   05:37
Armata irakiană preia controlul asupra taberei Mujahedinilor Poporului

Armata irakiană a pătruns cu forţa într-o tabără care adăpostea membri ai opoziţiei iraniene. Patru oameni au fost ucişi de poliţia iraniană şi mulţi alţii răniţi, transmite corespondentul CBS News.
Guvernul irakian a mărit presiunea pe organizaţia Mujahedinilor Poporului din Iran să părăsească ţara pentru că doreşte să îşi menţină relaţiile bune cu teheran.
Cu toate acestea, SUA insistă că membrii grupului, care au dat informaţii despre Iran, nu ar trebui forţaţi să plece.
Conlictul reflectă misiunea delicată de echilibru a irakienilor între SUA şi Iran.
Tabăra de la Ashraf, care adăposteşte 3.500 de persoane, a fost construită în anii 1980 pentru a-i adăposti pe Mujahedinii Poporului, dezarmaţi în 2003 de forţele americane în cursul invaziei din Irak.
În acelaşi timp, mişcarea Mujahedinii Poporului a anunţat că este gata să se revină în Iran, în schimbul unor "garanţii" că membrii ei nu vor fi maltrataţi şi li se va respecta libertatea de expresie.




Dalai Lama: Criza este o ocazie pentru a ne gândi la alte valori decât banii

Liderul tibetan aflat în exil Dalai Lama crede că actuala criză economică este o lecţie pentru oameni, care să se gândească la alte valori decât la bani.

"Poate că această nefericită criză poate servi ca o lecţie, pentru a începe să ne gândim la alte valori de ordin uman, nu numai la bani. Ce ce am învăţat? În ceea ce priveşte banii, avem nevoie de adevăr, onestitate - transparenţa este esenţială aici", a spus Dalai Lama, la o conferinţă la Universitatea din Varşovia.

Liderul spritual a adăugat că banii sunt, însă, esenţiali pentru existenţa umană, transmite AFP.

"Desigur, cunoştinţele mele, experienţa mea în domeniul financiar sunt zero. Sunt sigur că ştiu un singur lucru: banii sunt importanţi. Fără bani nu putem supravieţui. Banii sunt importanţi, dar, desigur, există şi alte valori ca o familie fericită şi o comunitate fericită", a adăugat el.

Dalai Lama consideră că originile crizei se află în "lăcomie şi speculaţii", respectiv în lipsa de transparenţă financiară în lume.

În plus, Dalai Lama a spus jurnaliştilor că ?ar trebui să aibă nasul lung precum elefanţii? atunci când caută informaţii pentru binele societăţii, mai scrie AFP.


Londra: Elevii vor face cursuri la BBC, din cauza pandemiei de gripă porcină

BBC ar putea fi forţat să emită programe educaţionale pentru copii , dacă şcolile vor fi închise din cauza gripei porcine, în Marea Britanie. Astfel, se pare că membrii cabinetului şi compania au discutat planul ca măsură de urgenţă pentru o pandemie de gripă.


Guvernul ar putea invoca o clauză din statutul BBC care îi permite să ceară televiziunii difuzarea unor anunţuri sau programe, în caz de urgenţă, notează cotidianul Daily Mail.

Chris Keates, preşedintele sindicatului profesorilor, a declarat că, planurile pentru acest tip de acţiune au fost făcute în urmă cu 18 luni, şi includeau predare chiar şi online.
Surse din cadrul BBC declarau că respectiva clauză invocată de guvern nu dă oficialilor dreptul la programarea emisiunilor. Cu toate acesta purtătorul de cuvânt al instituţiei sublinia că deja are un rol important în oferirea de infomaţii şi sfaturi de sănătate în timpul pandemiei.
În plus se arăta că site-ul BBC va avea 'ce mai important' rol pentru şcolari dacă se închid unităţile de învăţământ


Temperaturile mondiale vor ajunge la cote record

Temperaturile mondiale vor creşte mult mai repede decât se estima anterior, din cauza schimbărilor climaterice în următorii zece ani. De altfel, meteorologii consideră că în
ultimii câţiva ani s-a înregistrat "perioadă mai rece" , de la temperaturile record din vara anului 1998.
Aceasta i-a determinat pe unii să susţină că gazele cu efect de seră nu provoacă o creştere a temperaturii, aminteşte The Daily Telegraph.
Un studiu al NASA arată însă că efctele au fost mascate din 1998 din cauza unei faze în scădere a ciclurilor Soarelui, ceea ce înseamnă că există mai puţină lumină solară, iar fenomenul El Nino a cret o perioadă mai rece în Pacific.
Din acest an activitatea solară va creşte, iar El Nino va provoca furtuni şi valuri de căldură.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close