Antena 3 CNN Externe Revista presei.Iran: Opoziţia cheamă la proteste în ziua inaugurării lui Ahmadinejad.Studiu: Iuşcenko a fost otrăvit în mod deliberat cu dioxină de laborator. SUA va trimite şi mai multe trupe în Afganistan

Revista presei.Iran: Opoziţia cheamă la proteste în ziua inaugurării lui Ahmadinejad.Studiu: Iuşcenko a fost otrăvit în mod deliberat cu dioxină de laborator. SUA va trimite şi mai multe trupe în Afganistan

Revista presei.Iran: Opoziţia cheamă la proteste în ziua inaugurării lui Ahmadinejad.Studiu: Iuşcenko a fost otrăvit în mod deliberat cu dioxină de laborator. SUA va trimite şi mai multe trupe în Afganistan
Sursa foto: presa internationala
05 Aug 2009   •   04:38
Iran: Opoziţia cheamă la proteste în ziua inaugurării lui Ahmadinejad

Grupurile de opoziţie au făcut apel la protestatari să se pregătească pentru o nouă rundă de demonstraţii de stradă, miercuri, în ziua în care este organizată ceremonia de inaugurare a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.
Apelurile lansate pe siteuri şi bloguri arată disponibilitatea demonstranţilor de a se confrunta cu masivele forţe de ordine. De altfel, poliţa iraniană a deasfăşurat numeroşi soldaţi înaintea unor evenimente importante pentru a ţine în frâu demonstraţiile de după alegerile prezidenţiale, transmite AP.
Luni, s-au înregistat din două ciocniri între civili şi forţele de ordine, după ceremonia în care liderul suprem a acceptat al doilea mandat al lui Ahmadinejad.
Un alt motiv de supărare pentru mase este procesul contra a peste 100 de persoane acuzate că au participat la demonstraţii, cazuri ce vor fi din aduse în faţa instanţei în cursul zilei de joi.
Într-o încercare de a mai domoli furia reformiştilor, dar şi a unor membri ai elitei dure la conducere, autorităţile au anunţat că vor aduce acuzaţii contra unor oficiali, printre care membri ai forţelor de securitate şi ai sistemului judiciar, pentru abuz contra civililor în timpul protestelor.

Rusia vrea nave de război franceze
Rusia negociază cumpărarea unei nave e asalt franceze clasa Mistral, cu o valoare de 300 -400 milioane euro, a arătat o sursă de nivel înalt apropriată discuţiilor.
Aceasta arăta că în septembrie se va prezenta o concluzie finală pentru Ministerul rus al Apărării. Dacă va avea succes, acest acord va deveni primul import la scară largă de armament al Moscovei după prăbuşirea URSS, scrie RIA Novosti.
Rusia şi-a exprimat pentru prima dată interesul pentru cooperarea bilaterală cu Franţa în echipament naval şi tehnologie în 2008.
O navă Mistral este capabilă să transporte 16 elicoptere, patru barje de desant şi până la 70 vehicule, din care 13 tancuri, şi 450 soldaţi.


Obama şi Medvedev au discutat despre Georgia şi arsenalul nuclear
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a discutat marţi prin telefon cu liderul american Barack Obama despre Georgia, cu doar câteva zile înainte de aniversarea unui an de la conflictul din acest stat, arată un comunicat al Kremlinului.
Conversaţia a avut loc la iniţiativa Moscovei, pe lângă acest subiect fiind abordate şi controlul armamentului, Orientul Mijlociu şi Iran, arată CBS NEWS.
Cei doi şefi de stat au căzut acord să intensifice efortul de a atinge un acord în privinţa arsenalului nuclear înainte de finele anului.

Sondaj SUA: Folosirea bombei atomice în al Doilea Război Mondial a fost decizia corectă
Majoritatea americani cred că folosirea bombei atomice contra Japoniei în al Doilea Război Mondial a fost decizia corectă.
Astfel, 61 procente dintre cei 2400 americani chestionaţi cred că SUA a făcut ce trebuia, 22 la sută cred că nu a fost bine, iar 16 procente sunt indecişi.
Prima bombă a fost aruncată pe 6 august 1945 la Hiroshima, unde au murit peste 140.000 de oameni pe loc sau în câteva luni, iar alte zecii de mii de persoane au murit din cauza radiaţiilor în următorii ani, aminteşte CBS NEWS.
Trei zile mai târziu, la Nagasaki, alte 80.000 de persoane au fost ucise de a doua bombă.


SUA va trimite şi mai multe trupe în Afganistan
Şapte dn cei mai influenţi oficiali militari americani s-au întâlnit în secret pentru a discuta despre creşterea numărulu de soldaţi în Afganistan.Astfel, generalul Stanley McChrystal, responsabil pentru campania din acest front de operaţiuni doreşte ca alte 4-6 brigăzi să fie desfăşurate pe frontul afgan, anume între 12.000 şi 27.000 de soldaţi până anul viitor. Numărul acesta ar fi suplimentar celor 20.000 de militari deja aprobaţi de Barack Obama, arată ABC NEWS.

Studiu: Iuşcenko a fost otrăvit în mod deliberat cu dioxină de laborator
Dioxina ce l-a otrăvit pe actualul preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko în 2004 (atunci era candidat la preşedinţie) era atât de pură încât a fost cu siguranţă obţinută în laborator, arată un nou studiu.
Cu toate acestea cercetătorii nu pot încă spune de unde vine substanţa chimică şi cine este în spatele otrăvirii.
După ce Iuşcenko s-a îmbolnăvit foarte grav, urmare a unei cine la Kiev în septembrie 2004, doctorii au găsit în sângele său un nivel de dioxină de 50.000 de ori mai mare decât normal, comunică AP.
Deşi un anumit nivel de dioxină este la majoritatea persoanelor, tipul din corpul liderului de la Kiev, TCDD, este cel mai letal.
Doctorii preşedintelui ucrainean arătau că a fost nevie de 15 luni pentru a scăpa de jumătate din dioxina din corpul său, mult mai repede decât se estima.
"Nivelul de dioxină din corpul lui Iuşcenko arată că a fost otrăvit în mod intenţionat?, sublinia John Emsley, de la departamentul de chimie al Cambridge University.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close