Antena 3 CNN Externe Revista presei.Israel dezbate eliberarea unui lider palestinian pentru un schimb de prizonieri. Plan de campanie: Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni vor avea un copil în 2011

Revista presei.Israel dezbate eliberarea unui lider palestinian pentru un schimb de prizonieri. Plan de campanie: Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni vor avea un copil în 2011

Revista presei.Israel dezbate eliberarea unui lider palestinian pentru un schimb de prizonieri. Plan de campanie: Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni vor avea un copil în 2011
Sursa foto: revista presei
13 Aug 2009   •   04:53
Israel dezbate eliberarea unui lider palestinian pentru un schimb de prizonieri


În Israel s-a declanşat o aprigă dispută legată de eliberarea lui Marwan Barghouti în cadrul unui schimb de prizonieri, după ce acesta a fost ales în comitetul de conducere al Fatah.
Liderul palestinian este privit de unii ca un terorist în timp ce alţii îl consideră singurul care poate ajunge la un acord de pace durabil. Barghouti, unul din cei mai cunoscuţi lideri ai celei de-a doua intifade, a fost arestat în 2002 şi condamnat doi ani mai târziu la cinci pedepse pe viaţă într-o închisoare israeliană pentru crime pe care le neagă, aminteşte The Guardian.
După ce s-a aflat că Barghouti a fost ales în forul decizional al Fatah, câţiva miniştri şi membri ai Knessetului au cerut eliberarea acestuia, ca parte a unui schimb pentru soldatul israelian răpit Gilad Schalit, reţinut de mişcare rivală a Fatah, Hamas.
Printre cei care eliberarea se numărăr Binyamin Ben-Eliezer, ministrul infrastructurii şi fost ministru al apărării şi colegul său, Avishay Braverman, ministru al minorităţilor.
La măsură se opune însă liderul opoziţiei, Tzipi Livni, fostă ministru de Externe, ca şi actualul ministru al Culturii.
Barghouti se bucură de respect şi sprijin printre palestinieni, şi este privit ca mderat de numeroşi oficiali israelieni, în pofida condamnării sale pentru crime. Un sondaj recent arăta că în cadrul unor alegeri prezidenţiale i-ar învinge atât pe Ismael Haniyeh, de la Hamas, cât şi pe Mahmoud Abbas, liderul Fatah.
Condamnat în 2004 pentru uciderea a patru israelieni şi un călugăr grec, reputaţia sa datează din cea de-a doua intifadă, când era primarul Ramallah.




Plan de campanie: Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni vor avea un copil în 2011

Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni-Sarkozy intenţionează să aibă un copil împreună în 2011 pentru a creşte şansele preşedintelui francez la un al doilea mandat. Zvonurile că ar fi stabilit o dată pentru aceasta au fost dezvăluite de săptămânalul Voici, citat de
The Telegraph.
Sarkozy, 54 de ani, are trei copii din cele două mariaje anterioare, timp ce actuala soţie, 41 de ani, are un fiu.
Publicaţia citează surse din cadrul Adunării Naţionale care susţin că cuplul prezidenţiale au ales să joace cartea sarcinii pentru a asigura simpatia publică înaintea campaniei prezidenţiale din 2012.
Cei doi nu au ascuns, în interviurile trecute, intenţia de a avea un copil împreună.
Un sondaj efectuat după problemele de sănătate ale liderului francez arătau o creştere de 12 procente a celor care cred că are succes ca şef de stat. 53% dintre francezi cred că Sarkozy este "un preşedinte bun ", faţă de 41 procente în mai.


Pakistan neagă că al-Qaida a atacat ţinte nucleare


Armata pakistaneză respinge acuzaţiile unui profesor britanic, care arăta că al-Qaida ar fi atact unităţile nucleare ale ţării cu scopul de a obţine arme pe care să le folosească contra Occidentului.
În cadrului unui articol pentru presa militară americană, prodesorul Shaun Gregory scrie că al-Qaida şi talibanii au atacat infrastructura nucleară de trei ori în ultimii doi ani.
Acesta aminteşte de atacuri sinucigaşe asura unei locaţii cu rachete nucleare şi a unei baze aeriene nucleare, dar şi un depozit de muniţie din Wah, descris ca "unul din cele mai importante centre de asamblare a reachetelor nucleare pakistaneze", informează The Guardian.
El crede că "riscul transferului de arme nucleare, componente nucleare sau expertiză nucleară către terorişti este autentic în Pakistan" .
Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al armatei pakistaneze, Athar Abbas, susţime că afirmaţiile lui Gregory sunt incorecte şi ţintele erau dor militare. El arăta că la Wah, Sargodha şi Kamra se fabrică arme convenţionale, muniţie şi avioane de luptă. "Sunt locaţii militare, şi nu nucleare."



Medvedev: Alcoolismul în Rusia este un dezastru naţional

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că măsurile luate în ultimii ani de către statul rus în vederea scăderii consumului de alcool în Rusia nu au schimbat cu nimic situaţia, calificând rezultatul ca fiind nul.


"Dacă vorbesc deschis, nu cred că poate spune cineva că s-a schimbat ceva?, a declarat Medvedev, în cadul unei reuniuni pe subiectul luptei împotriva alcoolismului, la reşedinta sa din staţiunea Soci, făcând referire la măsurile mai severe pentru producerea şi vânzarea băuturilor alcoolice, transmite Reuters.
"Sincer, alcoolismul în ţara noastră este un dezastru naţional", a adăugat indignat şeful statului rus, amintind de statisticile oficiale, potrivit cărora peste 18 litri de alcool pur sunt consumati pe an pe cap de locuitor în Rusia. "Când transformaţi această cantitate în sticle de vodcă, vă doare capul!", a lansat Medvedev




Suspect reţinut în cazul jafului de 47 milioane euro

Poliţiştii britanici au reţinut un bărbat în legătură cu furtul de bijuterii în valoare de 47 de milioane de euro din cartierul londonez Myfair, jaf care s-ar părea că a fost realizat la comandă, a anunţat Scotland Yard.
Bărbatul arestat, care ulterior a fost eliberat pe cauţiune, nu este unul dintre cei doi autori ai jafului surprinşi în înregistrarea video realizată de camerele de supraveghere.
Potrivit Scotland Yard, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat, luni, în afara unui imobil din Ilford, în estul Londrei.
Un purtător de cuvânt a afirmat că anchetatorii examinează noi piste în cadrul anchetei, după ce au vizionat imaginile cu cei doi hoţi înregistrate de camerele de supraveghere, scrie AP.
Potrivit postului Sky News, se pare că jaful ar fi fost realizat la comandă, iar bijuteriile furate nu vor fi, probabil, recuperate niciodată. Este de presupus că ele au fost deja dezmembrate şi topite undeva în Europa sau au fost vândute intacte în Orientul Mijlociu.


Musulmancă în Franţa: interdicţie de a folosi piscina în costumul tradiţional

O musulmancă din Franţa care a încercat să intre la piscină cu un costum ce îi acoperă tot corpul- "burquini" a primit intedicţie de a folosi piscina locală, acesta fiind cel mai recent conflict dintre practicile religoase şi autoritatea statală din Franţa.

Oficialii au subliniat însă că au interzis femeii să folosească acest costum de baue din cauza standardelor de igienă foarte stricte în piscine şi nu din cauza ostilităţii faţă de veştiminte, relatează The Times.
Conform politicii, înotătorii nu au voie să poarte haine compatibile ceu cele de stradă sau foarte largi, precum bermudele. Femeia s-a plâns de descriminare

Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close